Stickerboek Pixelcraft superhelden [recensie]

pixelcraft superhelden 7Met het stickerboek Pixelcraft superhelden maak je een 8-bit-wereld met oneindig veel mogelijkheden! Maak zelf allerlei pixelsuperhelden met meer dan 3000 gekleurde stickers, potloden en stiften. Pixel je weg door vijf levels en word een echte pixelpro! In de bonus levels kun je ten slotte helemaal zelf je eigen pixelkunst uitwerken. Ben je er klaar voor? Pixelen maar!

Recensie
Helemaal in de hype van de game Minecraft is er nu ook een doe-boek waar je aan je eigen keukentafel een 8 bit wereld kan maken. Het boekje bestaat uit flink wat pagina’s waarmee je kind aan de slag kunt, verdeeld in 5 moeilijkheidsgraden. Daarnaast zitten er 3.000 mini vierkante stickers bij in verschillende kleuren en een kartonnen pagina met sjablonen waarmee je jouw eigen figuren kunt maken.

pixelcraft superhelden 3Dit stickerboek heeft als thema superhelden. Het begint met een volledig ingevulde pagina die je over kunt stickeren of na kunt maken met de kleine bijgeleverde gekleurde stickertjes. Elke dubbele pagina gaat over een superheld. De introductie over die superheld is leuk; dat maakt dat de helden gaan leven. Naarmate je verder komt in het boek, hoe meer jezelf aan de slag moet. Dan moet je steeds meer van de superheld zelf namaken en invullen. In de moeilijkste levels ga je echt helemaal zelf aan de slag.

De stickertjes waarmee je zoon of dochter aan het werk is, zijn 0,5 x 0,5 cm groot. Klein dus. Om resultaat te zien, moet je echt wel even heel erg geconcentreerd aan de slag. Wij gaven dit stickerboek in de schoen. Mijn dochter van 10 jaar heeft het gekregen en was er erg blij mee. Ze is dol op Minecraft en ook op stickeren. “Het ideale cadeau”, dacht ik…

stickerboekHelaas verloor ze heel snel haar interesse. Ze vindt het boek echt leuk en ook de superhelden spreken haar aan. Maar het is te veel gepriegel. Ze kreeg de eerste stickers er al niet af waardoor zij tegen de eerste frustratie aanliep. Ik heb uiteindelijk de gehele buitenring van het stickerblad verwijderd waardoor de stickers van het stickervel afhalen vele malen beter ging voor mijn dochter. OK, klein euveltje.

Maar daarna kwam de volgende frustratie. Ondanks dat mijn dochter een hele lange spanningsboog heeft en heel lang achter elkaar geconcentreerd ergens aan kan werken, schoot het werken in de dit boek niet op. De eerste niveaus vond ze voor kleine kindjes, dus ze begon in het midden met niveau 3 waar je zelf al een deel aan moet vullen.

pixelcraft superhelden

Na een half uur, was ze nog geen eens op de helft en gaf ze het op. Het stickerboek heeft ze sindsdien niet meer aangeraakt. Als ik er naar vraag, dan geeft ze wel dat ze het wel een leuk boek vindt. Maar heel eerlijk, denk ik eerder dat ze dat zegt omdat ze het cadeau gekregen heeft en ze het dan vervelend vindt om te zeggen dat het niet bevalt. Blij kijkt ze er in ieder geval niet bij…

Met een vraagprijs van € 11,99 behoort het wel tot de duurdere doe-boeken die er op de markt zijn. Het is eigenlijk een hele uitgave voor een knutselboek. Het is wel gemaakt van goed materiaal en de ringband zorgt ervoor dat je lekker erin kunt werken. Het boek slaat niet steeds dicht als je aan het werk bent.

Dit stickerboek Pixelcraft superhelden bestel je hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

365 dingen om te doen met je kleinkind

365 dingen om te doen met je kleinkind is een doeboek voor opa’s en oma’s. …

Share
Share