De Superheldenschool

Op de superheldenschool is elke kleine superheld ergens goed in: er zijn er die vuur kunnen spuwen, anderen kunnen gewoon door muren heen lopen. Maar Hendrik? Bij kinderen is hij populair met zijn grappen en zijn streken, maar de leraren vinden hem maar niks: hij haalt op alle vakken slechte cijfers. Is hij dan eigenlijk wel een superheld?

Wie niet sterk is, moet slim zijn. Dat bewijst de ondeugende Hendrik eens te meer in de grappige prentenboek voor helden vanaf 4 jaar.

Recensie
De Superheldenschool is een ontzettend leuk en stoer boek voor alle kinderen die graag een superheld willen zijn. Op de Superheldenschool leren kinderen echte Superhelden-dingen. Maar Hendrik is eigenlijk nergens zo goed in. Tenminste niet in Superheld-dingen. Als op een dag een monster op school komt, gaan de leerlingen het monster direct te lijf. Maar helaas… Het monster is veel sterker dan de Superhelden. Maar  Hendrik heeft een idee om het monster te verslaan…

Toen mijn zoon van 6 jaar, de titel van dit boek hoorde was zijn interesse direct gewekt. “Superheldenschool??? Wow das een mooi boek!!”, riep hij  nog voordat ik het boek  had voorgelezen. Ik moest het boek dan ook direct gaan voorlezen. Ademloos heeft hij naar het verhaal geluisterd… Dit was echt een boek die hij héél erg leuk vond. Helaas was het verhaal voor hem veel te snel afgelopen… Hij vond het niet leuk dat het boek zo kort duurde. Voor hem had het boek wel veel langer mogen duren. Een teken dus dat hij het echt een heel leuk boek vond. Om het goed te maken, heb ik het boek maar gelijk nog een keer gelezen. En toen was het goed.

De Superheldenschool is een boek wat leeft bij kinderen. Elk kind wil graag een Superheld zijn. Dus een boek over de Superheldenschool is al snel in trek bij kinderen. De Superheldenschool zou wat mij betreft nu al Boek van het Jaar mogen worden.

De Superheldenschool – Thierry Robberecht & Philippe Goossens
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share