Brikki in de dierentuin

UnknownBrikki is een speciaal leeuwtje, want zijn avonturen worden door kinderen bedacht. Zijn eerste boek wordt met eenvoudige zinnen beschreven en geïllustreerd met opvallende, kleurrijke afbeeldingen. Kinderen kunnen het verhaal zelf aanvullen door er stickers bij te plakken, zo verzinnen ze steeds een andere invulling.

Brikki in de dierentuin wil de creativiteit en fantasie van kinderen stimuleren. Het kan alleen of samen met ouders worden gelezen. Het boek bevat meer dan 100 afwasbare en herbruikbare stickers, die ook los zijn te gebruiken voor eigen verhalen op het raam. Het boek is een kwalitatieve uitgave, met afmetingen van 26 bij 21 centimeter en heeft 26 harde, luxe bladzijden. De tekst is verzorgd door kinderboekenschrijfster Esther Naalden, bekend van Jop de Giraf.

Over Brikki

Waarom verzinnen volwassen kinderverhalen? Kinderen hebben zelf een rijke fantasie en verzinnen dolgraag avonturen. IMG_2583Brikki biedt daarom een speciaal, eigentijds platform dat kinderen op allerlei manieren verhalen laat maken: online en offline, in beeld en als animatie. Brikki heeft een scholentoer met Cinekid, een app, iBoekjes en zelfs een reuzenverhaal van 200m2. Alles van Brikki wordt zoveel mogelijk verzonnen, gemaakt en voorgelezen door kinderen.

De bedenker van Brikki is Ingmar de Lange: “Ik tekende als grapje een leeuwtje voor mijn neefje Karsten, want hij vond het leuk om hard te brullen. Toen Karsten mij verbaasde met zijn levendige fantasie, vroeg ik hem de verhaaltjes van het leeuwtje te verzinnen en Brikki was het resultaat.”

Recensie

IMG_2584Onze dochter van twee-en-een-half is momenteel dol op stickers plakken. Eindeloos is ze bezig met rolletjes en velletjes stickers en plakt daar bladen mee vol. En het liefst ook haar benen, de tafel en de vloer….

Dus toen Brikki ons huis binnen kwam dacht ik wel dat dit iets voor haar zou zijn. Brikki is een boek mét stickers. En ook nog met stickers die je steeds opnieuw kunt gebruiken. En die je ook op het raam kunt plakken én er weer af halen zonder gedoe en die je níet op je benen en je gezicht kunt plakken. Maar wel weer in een verhaaltje waarbij de stickers onderdeel worden van het boek en een functie krijgen.IMG_2585

Brikki vindt bijvoorbeeld dat de apen veel te veel herrie maken. Dus vraagt hij of je bananen in zijn oren wil stoppen. En die apen maken zoveel lawaai omdat ze maar één speeltje hebben met z’n allen dus mag de lezer meer speelgoed brengen! Allemaal leuke, begrijpelijk acties om je stickers functioneel te gebruiken.

Maar daarnaast is het ook gewoon leuk om stickers te plakken om het stickers plakken. En om een sticker op hetzelfde plaatje in het boek te plakken. Al frustreerde dat onze perfectionistische dochter omdat het precies op elkaar plakken echt nog te moeilijk is als je zo jong bent.

FullSizeRenderIMG_2582

Wat wat onhandig is, is dat de stickers op losse vellen zitten. Die zijn al eens kwijt geweest van het boek. En de stickers zijn goed her te gebruiken maar de vellen kunnen dat wat minder goed aan. Een paar extra, lege kartonnen bladzijden had dit prima kunnen ondervangen.

Ook goed om te weten: het boek zat eens vol kruimels. Geen probleem: doekje over boek en stickers en gaan met die banaan. Ik vind Brikkie leuk!

Brikki in de Dierentuin – Ingmar de Lange / Esther Naalden
Bekijk op bol.comBoek met herbruikbare stickers, 26 pagina’s, Just4Kids
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …

Share
Share