Textielpret met kids

Wat leuk, echt een boekje voor mij: Textielpret met kids. Sinds een jaar of vier kennen onze kids mij niet anders dan dat ik met bolletjes garen en haaknaalden om me heen van alles zit te maken. Ze willen op zich wel meedoen, maar haken is voor de jongste van 6 jaar nog wat te hoog gegrepen, de oudste van 10 jaar begint eindelijk de rust te krijgen om de slag te pakken te krijgen.

Textielpret met kids staat vol eenvoudige projecten om met kids te gaan maken. Met een beetje hulp en begeleiding kunnen ze heel veel zelf, zeker als ze wat ouder zijn, en dat vinden ze natuurlijk alleen maar leuk. Met behulp van dit boekje maken kinderen spelenderwijs kennis met verschillende handwerktechnieken, die ze helemaal op hun eigen manier kunnen toepassen. Weven, haken, borduren, vlechten, werken met pompoentjes, garen, vilt en foam. Zelfs de basis van breien wordt uitgelegd. Er zijn legio voorbeelden en mogelijkheden, tasjes, haarbanden, armbanden, bloemen, sleutelhangers, je kan zoveel maken met textiel.

Wat ik ook prettig vond, is dat ik zelf de meeste van de benodigde materialen ook wel in huis heb. Dat maakt dat je ook snel aan de slag kunt. Dat vind ik vaak een nadeel van knutselboekjes, je hebt vaak ook zoveel nodig wat je niet hebt en dan nog moet aanschaffen. Of alternatieven gebruiken die het eigenlijk toch net niet zijn. Al in de inleiding van Textielpret met kids wordt geadviseerd de spulletjes vooral bij de Hema of Action te kopen. Het hoeft allemaal niet duur te zijn. Maar goed, ik heb dus wel van alles in huis om de meiden mee aan de slag te zetten. En dat hebben ze met veel plezier gedaan. In het boekje staan mooie fullcolor foto’s van de eindresultaten, en het is vrij haalbaar om zelf een vergelijkbaar resultaat te krijgen. Het enige waar we ons voorlopig nog niet aan durven te wagen is breien. Maar wie weet over een poosje.

Kortom, een leuk boekje om in huis te halen als je affiniteit hebt met het materiaal en op een vrije middag of in het weekend mee aan de slag te gaan.

Textielpret met kids – Thea van Mierlo
Creatief boek, paperback, 64 pagina’s, Tirion Creatief
Bestel dit boek hier>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Vlaggen voor op een kinderkamer

Wie aan decoratie denkt, komt al snel op foto’s voor aan de muur uit, of …

Share
Share