Sieb Posthuma overleden

In zijn woonplaats Amsterdam is vandaag illustrator, schrijver en ontwerper Sieb Posthuma overleden. Hij zag niet langer licht in zijn leven. Sieb Posthuma werd 54 jaar, hij was getrouwd met Ton Meijer.

Screenshot 2014-08-03 at 22.10.31
Voor de kinderboeken Rintje (in 2002) en Peter en de Wolf (in 2005) kreeg Sieb Posthuma van de Penseeljury een Vlag en Wimpel. In 2007 ontving hij een Zilveren Penseel voor Feodoor heeft zeven zussen. In 2009 kreeg hij het Gouden Penseel voor Boven in een groene linde zat een moddervette haan, een bundel dierenfabels. In 2012 ontving hij een Vlag en Wimpel voor Aadje Piraatje en won hij opnieuw een Gouden Penseel, voor de illustraties in Een vijver vol inkt, een selectie uit de kindergedichten van Annie M.G. Schmidt.

In het Kinderboekenmuseum in Den Haag is momenteel een overzichtstentoonstelling van het werk van Sieb Posthuma te zien.

Querido Kinderboeken, Uitgeverij Gottmer en Uitgeverij Leopold rouwen om het verlies van een fantastische illustrator, een inspirerende kunstenaar en bovenal een lieve vriend. Ook (voor)lezers van zijn prachtige boeken zullen deze bijzondere artiest missen. Trotse Moeders wenst een ieder die geraakt is door dit verlies veel sterkte.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg is echt een boek om in huis te …