Schitterend Heelal: Ruimteschepen en de reis door het heelal

ruimteschepen-heelalRuimteschepen, sterrenstelsels, sterren en planeten. Dit zijn de onderwerpen die aan bod komen in de boeken uit de serie Schitterend Heelal. De boeken staan vol bijzondere verhalen, prachtige afbeeldingen, feitjes, en doe-opdrachten gerelateerd aan het heelal.

Recensie

De “Schitterend Heelal” serie bestaat uit 4 delen en is geschreven voor kinderen van 10-14 jaar. Wij kregen “Ruimteschepen en de reis door het heelal” ter recensie en de kaft alleen al, maakte dat mijn beide jongens ernstig overleg gingen voeren over wie het boek als eerste mocht vasthouden…. Screenshot 2014-07-01 at 18.16.07Uiteindelijk zijn ze samen in de bank in het boek gaan kijken.

Mijn zoons (7 en 10 jaar) zijn allebei erg geïnteresseerd in ruimtevaart. Mijn oudste met name in de techniek en in de wetenschappelijke informatie over zwarte gaten etc. Mijn jongste vooral in ruimtereizen, hij is ook groot fan van André Kuipers. Dit boek biedt voldoende verschillende informatie om beide jongens een hele tijd bezig te houden.

Het boek is steeds opgebouwd uit twee hoofdstukken met informatie, zoals “Telescopen in de ruimte” en “Het volgende doel?”. Screenshot 2014-07-01 at 18.15.54Daar tussen staat steeds een “Zelf doen” hoofdstuk, een dubbele pagina met eenvoudig uit te voeren proefjes waarmee kinderen echt wat kunnen leren over de informatie die elders in het boek staat.

De afwisseling van informatie en activiteiten is erg aantrekkelijk en maakte het boek niet alleen geschikt voor mijn zoon van 10, maar ook voor mijn jongste. Wanneer je kind geïnteresseerd is in dit onderwerp, hoef je je dus niet door het leeftijdsadvies af te laten schrikken, ook voor jongere kinderen is het een mooi boek.

Jammer dat de serie in 4 aparte delen is uitgegeven. Het boek is niet zo dik en mijn jongens vonden het jammer dat het zo snel uit was. Gelukkig konden ze zich daarna nog vermaken met proefjes en zullen ze het boek nog regelmatig inkijken.

Schitterend Heelal: Ruimteschepen en de reis door het heelal – Raman Prinja
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Corona
Bestel het boek hier >>>

Screenshot 2014-07-01 at 18.16.20

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De opvolger van anderhalvemetersamenleving is….

Helaas is het Woord van het Jaar ditmaal weer een Corona-gerelateerd woord. Vorig jaar was …

Share
Share