Soms gebeurt het mij wel eens dat ik geen verse spullen meer in huis heb om te koken. Bij mij is er altijd wel fruit (appels kopen we met dozen tegelijk) en komkommer / tomaat, maar wanneer je wilt koken en iets anders wilt serveren dan friet of pizza, moet je soms creatief zijn. Onderstaand recept komt uit zo’n situatie, maar beviel prima. Ook prettig is dat je de ingrediënten op voorraad kunt hebben en dat het een goedkope maaltijd is!
Nodig:
- (diepvries)vis; ik heb koolvisfilet gebruikt
- pot pastasaus (of tomatensaus die je zelf kruidt)
- blik of pot vruchten (ik had toevallig nog perziken op voorraad
- pasta
- eventueel nog komkommerstukjes, (snoep)tomaatjes of schoongemaakte worteltjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet alvast een pan met water en een groentebouillonblokje op. Wrijf de visfilet in met peper en eventueel een beetje zout. Vet een ovenschaal in en leg de in stukken gesneden visfilet er in.
Giet er de tomatensaus (gekruid of zelf kruiden met oregano, peper en paprikapoeder) overheen en zet de schaal ongeveer een kwartier in de oven. Zorg dat je de pasta tegen de tijd dat de vis klaar is, gekookt hebt.
Verdeel wat stukjes fruit (uit blik) over de borden en schep er pasta op. Leg in het midden van de pasta wat vis-saus mengsel en serveer dit eventueel met wat kleingesneden komkommer / tomaat / wortel. Smullen maar!