roman

Een lang weekend

De dertienjarige Henry woont met zijn moeder Adele in een slaperig Amerikaans stadje. Vrienden heeft hij niet, en zijn vader ziet hij alleen op zaterdagavond als hij verplicht moet eten met diens nieuwe gezin. Hoe hij ook zijn best doet, Henry weet dat hij met al zijn grapjes en zijn goedbedoelde ‘echtgenoot voor één dag’-coupon zijn labiele moeder niet gelukkig kan maken.

Dat verandert allemaal op de dag voor Labor Day, als een geheimzinnige gewonde man Henry aanspreekt en om hulp vraagt. De daaropvolgende dagen leert Henry een aantal waardevolle levenslessen: de beste manier om een honkbal te werpen, het geheim van een perfecte taartbodem, de adembenemende pijn van jaloezie, de macht van verraad en het belang om het geluk van anderen – en dan vooral van degenen die we liefhebben – boven onszelf te plaatsen.

Een lang weekend vertelt een verhaal van liefde, seksuele spanning, schrijnende puberteit en verwoestend verraad. Schrijfster Joyce Maynard neemt je als lezer mee naar de gebeurtenissen van een lang, heet en allesbepalend weekend, gezien door de ogen van een dertienjarige jongen en de man tot wie hij zal uitgroeien.

Recensie

Een lang weekend is een heerlijk boek waar van alles in zit. Het gaat over pubers, liefde, seksuele spanning en verraad. En soms zelfs erg grappig! De hoofdpersoon Henry (13 jaar) is een jongen die je gelijk omarmt en ademloos volgt. Dit boek pakt gelijk en wil je na enkele bladzijdes al niet meer weg leggen. Heerlijk!

Een lang weekend – Joyce Maynard
Roman, paperback, 304 pagina’s, Orlando

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share