De bende van Gnossos

Butler en Kokkie doen hun huwelijksreis nog eens over, en Robbie en raffi mogen mee. Ze logeren in een gezellig hottelletje aan zee, op het eiland Gnossos. Tijdens een ritje door de bergen koopt Kokkie bij een groentekraampje een mooie oude vaas. Maar terug bij het hotel blijkt  dat het een gestolen vaas is, die heel veel geld waard is. Kokkie wordt beschuldigd van diefstal en komt in de gevangenis terecht! Robbie, Raffi en Butler doen er alles aan om Kokkie vrij te krijgen en te achterhalen wier er echt achter de diefstal zit. Vooral Butler is erg bezxorgd. En het is niet alleen Kokkie om wie hij zich zorgen maakt.

Recensie
Het boek heeft een lastige titel voor kinderen en zo is het boek ook een beetje. Lastige namen waardoor het zelf lezen ook bemoeilijkt wordt.  Ze hebben zich door het boek heengeworsteld en waren blij toen het uit was en dat ze het weg konden leggen. Niet echt een succes bij mijn kinderen in ieder geval. Het verhaal opzich is best leuk en hier en daar grappig en spannend maar de moeilijkheid overheerste toch. Jammer. Om de plaatjes die erbij stonden konden ze wel lachen.

De bende van Gnossos – Janneke Schotveld
Jeugdboek, hardcover, 112 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …