Een heerlijke smeuïge maar stevige vulling, verpakt in knapperig bladerdeeg. Met een hartige taart kun je volop variëren. Hierbij het recept van een favoriet van mij: de hartige preitaart!
Ingrediënten (voor 4 personen)
– 6 plakjes bladerdeeg (je kan ook voor hartige taartdeeg kiezen, maar ik vind persoonlijk bladerdeeg lekkerder)
– 600 gram prei (gesneden)
– blikje maiskorrels
– 3 of 4 rundersaucijsjes
– 4 eieren
– 50 gram geraspte kaas
– couscous
– springvorm 24 cm
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Laat het bladerdeeg ontdooien
– Snijd de saucijzen open en haal het vlees eruit; snijd in kleine stukken
– Braad de stukken worstjes in een wok gaar
– Voeg de gesneden prei toe en roerbak een aantal minuten mee
– Voeg op het laatste moment de maïskorrels toe en roer goed door het mengsel heen
– Vet een springvorm in en bekleed de springvorm met het ontdooide bladerdeeg; sluit naden goed aan
– Strooi op de bodem van bladerdeeg een laagje couscous; dit zorgt er voor dat vocht van de groente wordt opgenomen en de bodem niet klef wordt
– Vul de taartvorm met het groente/vleesmengsel
– Breek de eieren in een kom en klop deze los. Voeg de geraspte kaas toe en – wanneer je dit wenst – nog wat zout/peper
– Schenk het eimengsel over de taart en sla de bladerdeeg randen over de taart heen
– Zet de taart in het midden van de oven gedurende circa 45 minuten
– Wanneer de bovenkant te donker wordt kun je over de taartvorm een stuk aluminiumfolie leggen
Haal de taart uit de oven en snijd hem in stukken.
Eet smakelijk!