Superfruit muesli van mymuesli

Screenshot 2014-09-22 at 17.41.16Met de lekkere frambozen, cranberry’s, aardbeien, zwarte bessen, granaatappelpitjes en açai zitten in deze mix meer vruchten dan in ieder andere muesli. Alleen hierom heeft het de naam Superfruit al meer dan verdiend!

Recensie

De laatste tijd eet ik regelmatig als ontbijt een kom vruchtenyoghurt met ontbijtgranen. Gewoon, ter afwisseling. De kinderen eten ook wel eens een bordje warme pap of wentelteefjes, we vinden het leuk om ook bij het ontbijt wat variatie te hebben.

Toen ik de nieuwe samenstelling van mymuesli toegestuurd kreeg, was die dus erg welkom. De omschrijving (zie cursieve tekst bovenaan) was veelbelovend. De vruchten die daar genoemd worden, vind ik allemaal heerlijk. En gelukkig zitten er geen krenten of rozijnen in. Het enige wat ik echt niet lust en wat je vaak in ontbijtgranen tegenkomt.

Verderop in de omschrijving stond dit: “de Superfruit Muesli van mymuesli is zo gezond, omdat het onder andere de vier beste superfruitsoorten bevat, namelijk granaatappel, zwarte bessen, cranberry en açai bessen.”

Ik heb al veel over superfruit gehoord, maar wist niet wat daar eigenlijk mee bedoeld was, dus ben ik daarover eerst meer gaan lezen. Een korte samenvatting over superfruit, ORAC en anti-oxidanten vind je hier >>>>

Deze mymuesli bevat dus de 4 beste superfruitsoorten en we kregen nog wat extra informatie per vrucht:

Screenshot 2014-09-22 at 17.56.17Granaatappel
In veel culturen is de granaatappel het symbool van leven en vruchtbaarheid. De granaatappel bevat flink wat antioxidanten en deze zorgen ervoor dat onze lichaamscellen worden beschermd.

Screenshot 2014-09-22 at 17.55.50Zwarte bessen
De bes bestaat in drie kleuren – rood, wit en zwart. mymuesli koos voor de zwarte variant omdat deze de gezondste van de drie is. Rijk aan antioxidanten en de beschermer van gezonde en vitale lichaamscellen. De zwarte bes bevat, bij hetzelfde gewicht, vier keer zoveel vitamine C als de ons zo bekende sinaasappel. De ietwat zurige smaak van de bes geeft de Superfruit Muesli een verfrissende bite.

Screenshot 2014-09-22 at 17.57.03Cranberry
De cranberry komt uit dezelfde familie als de (rode) bosbessen. Hoewel ze oorspronkelijk afkomstig zijn uit Noord-Amerika, zijn ze in Europa al enige tijd een hit. Als fruit of vers geperst is de cranberry erg populair en een belangrijke bron van vitamine C, dat helpt bij een goede gezondheid.

Screenshot 2014-09-22 at 17.58.17Açai
Hoewel de açai bessen uit de Amazone in Brazilië komen, wordt deze superfruit in de VS al veel langer beschouwd als één van de beste leveranciers van antioxidanten. In Europa worden ze ook steeds populairder. Niet zo vreemd, ze worden immers de vrucht van de eeuwige jeugd genoemd.

Gezond dus. Maar is het ook lekker? We doen een smaaktest: een schaaltje vol Turkse yoghurt en dan een flinke hoeveelheid mymuesli – Superfruits er bij. Het ziet er enorm lekker uit, zoveel fruit tussen de granen. En het smaakt ook echt heerlijk. De vruchten hebben nog veel van hun smaak behouden en samen met de yoghurt en de muesli geniet ik van een stevig en gezond ontbijt. En…. het is zo lekker dat ik het nu ook af en toe als lunch eet.

Screenshot 2014-09-22 at 17.40.47

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Wil je graag zwanger worden, maar ben je verslaafd?

Wanneer je een kinderwens hebt, wil je natuurlijk het beste voor het kindje wat je …

Share
Share