Knex Cosmic Quest; bouwset in ruimtevaart thema

Screenshot 2014-03-23 at 08.49.04Met mij zullen veel ouders inzien dat constructiespeelgoed niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook leerzaam. Het nabouwen van de voorbeelden vereist concentratie en doorzettingsvermogen en  het mooie aan constructiespeelgoed is dat je kind zich niet hoeft te beperken tot de geleverde voorbeelden.

Met de losse onderdelen, die allemaal op elkaar passen, zijn steeds opnieuw nieuwe dingen te maken. Goed voor de fantasie van je kind en ook goed voor je portemonnee, want eenmaal aangeschaft is constructiespeelgoed goed voor eindeloos speelplezier! Dit geldt natuurlijk ook voor Knex.

Recensie

We kregen ter recensie de Cosmic Quest bouwset. Een set waarin 126 bouwstukken Knex zitten en waar maar liefst 5 verschillende voorbeelden bij geleverd worden: een Mars Rover, een Hovercraft, een ruimtepak, een “Moon Bike” en een “buitenaards wezen”. Hoewel mijn jongste zoon gefascineerd is door ruimtevaart, koos hij in eerste instantie voor de Moon Bike. Ik dacht dat hij meteen voor het ruimteschip gegaan zou zijn, maar mijn zoon vond deze motor enorm “cool”.

Screenshot 2014-03-23 at 08.11.42Het ging hem (hij is 7) prima af om deze ruimtemotor zelf in elkaar te zetten. Waar ik bij grotere bouwpakketten nog wel eens meehelp, omdat de afbeeldingen soms lastig te ‘lezen’ zijn voor jonge kinderen, ging hij hier systematisch aan de slag. En in no-time was de Moon Bike af en ging hij er “lekker mee racen”.

Screenshot 2014-03-23 at 08.10.36Helaas voor hem, wilde ik dat hij nog een ander voorbeeld na ging maken (voor een recensie moet je iets wel echt uit (laten) proberen natuurlijk) en toen heeft hij mijn favoriet gemaakt: de Alien (ik moet eerlijk zeggen dat ik dacht dat het een robot was, maar het is natuurlijk een ‘ruimte-thema’ en dus is het een Alien, zoals mijn zoon wel direct doorhad). En ook deze was zo in elkaar te zetten. En weer uit elkaar te halen, want toen was het ruimteschip aan de beurt en daarna toch nog een keer de motorfiets.

Screenshot 2014-03-23 at 08.11.04Over een tijdje gaan de losse onderdelen bij de andere Knex bouwstukken en zullen ze meegenomen worden in de fantasiecreaties, maar voorlopig gaat zijn jongste nog even met zijn “coole maan-motorfiets” spelen.

Deze Knex bouwdoos bestel je hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Waarom we huizen bouwen – Renée Kapitein

Zo leuk, een boek in huis krijgen wat verpakt is als caravan 😉 En het …

Share
Share