Net zoals jij

Guido van Genechten vertedert kinderen en volwassenen met prentenboeken die raken in hun eenvoud. Klein wit visje, Rikki, kleine Kangoeroe, Jos en de dieren en diertjes uit zijn ‘grote boeken’, allemaal zijn het figuren die jonge kinderen meteen herkennen en met wie ze zich verbonden voelen.

Veel van deze dieren en Jos worden samengebracht in dit rijkelijke jubileumboek.

Recensie
Een leuk prentenboek over dat dieren heel erg veel op mensen lijken. Zo hebben ze oren, ogen, een mond net als mensen. En ze eten en drinken net zoals mensen.

Natuurlijk komen er nog veel meer voorbeelden aan bod, wat dieren hetzelfde doen als mensen. Al deze voorbeelden laten zien, hoeveel een dier eigenlijk op een mens lijkt. Dit gecombineerd met prachtige illustraties, maakt het een heel leuk en leerzaam boek.

Mijn kinderen van 2 en 4 jaar vinden dit boek beide erg leuk om te bekijken. Ze vinden het erg interessant dat dieren zoveel dingen hetzelfde doen als mensen.

De grote tekeningen in het boek zorgen ervoor dat de illustraties duidelijk naar voren komen in het boek. En het is extra leuk om naar zulke grote tekeningen te kijken. Net zoals jij is een prachtig prentenboek, die bovendien ook nog erg leerzaam is.

Lees ook:
De duif die niet kon duiken
Ik wil een knuffel
Anna eet graag fruit

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share