Met dit heerlijke zomerse weer, krijg je vanzelf zin in zomers fruit, zoals aardbeien en (mijn favoriet) frambozen. Met frambozen is dit heerlijke nagerecht te maken. Wij hebben het met yoghurt gegeten, maar het kan natuurlijk ook met een bolletje ijs!
Nodig:
750 gr. frambozen
1 eetl. honing
100 gr. havermout
100 gr. bloem
1 theelepel kaneel
1 eetl. bruine suiker
1 eetl. olijfolie
Yoghurt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 gr.
Doe de frambozen met het water en de honing en laat zo,n 4 à 5 min. pruttelen tot het fruit zacht is.
Meng de rest van de ingrediënten in een kom, tot ze een kruimige textuur hebben.
Doe het fruit in een ovenschaal, strooi er een gelijkmatige laag van het kruimelmengsel op en zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven tot het korstje mooi bruin is.
Laat even voor het opdienen een paar minuten afkoelen en geef er yoghurt bij.
Smakelijk eten!