De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen

boomhut-tweeGa op bezoek bij Andy en Terry in hun uitgebouwde boomhut, nu met 13 gloednieuwe verdiepingen, waaronder een botsautobaan, een skate-ramp, een arena voor moddergevechten, een antizwaartekrachtkamer, een ijssalon met 78 smaken,waar een ijs-opscheppende robot werkt, die Edward Schephand heet, en het Labyrint des Doods, dat zo ingewikkeld is dat niemand die er naar binnen is gegaan er ooit weer uit is gekomen… althans, tot nog toe niet.

Recensie

Mijn oudste zoon, bijna 10 jaar, houdt niet zo van lezen, althans niet van boeken die niet over techniek, atoomfysica of uitvindingen gaan. Maar aangezien ik een moeder ben die het belangrijk vindt om liefde voor boeken en lezen door te geven aan haar kinderen, blijf ik hem stug boeken onder zijn neus duwen, in de hoop dat ze aanslaan. Zo heeft hij alle Roald Dahl boeken gelezen, is hij dol op “Dr Proktor” en had hij de afgelopen maand het eerste deel uit de “Waanzinnige boomhut” serie met plezier uitgelezen en dat is op zich al een teken dat het een leuk boek is!

Gisteren kregen we het tweede deel uit de “Waanzinnige boomhut” serie ter recensie toegestuurd: De waanzinnige boomhut met 26 verdiepingen, en aangezien zoonlief niet naar school was vandaag, kon hij direct beginnen met lezen. En inmiddels heeft hij het boek uit (het is een snelle lezer, het boek is 100 pagina’s dikker dan het eerste deel!). Hier zijn recensie:

Screenshot 2014-03-04 at 13.09.35Het boek gaat over een boomhut van 26 verdiepingen. Je kunt het beter 26 kamers noemen. Het waren er eerst 13 en ze hebben er 13 bijgebouwd in dit deel. Je hebt een heleboel verschillende verdiepingen die los van elkaar zijn. Ik vond de anti-zwaartekracht kamer het leukst omdat je dan de zwaartekracht kunt negeren. In die kamer kun je vliegen. 

Het verhaal gaat er over dat Andy en Terry een boek moeten schrijven van de boekenuitgever over hoe ze elkaar hebben leren kennen. En als je dat boek leest en aan het einde bent, heb je dus het boek uit wat ze net geschreven hebben, met allemaal extra stukjes erbij.

Ik vond het echt een heel leuk boek vanwege de humor. Soms was het spannend en de plaatjes zijn erg grappig. Achterin stond dat er nog een boek komt van de boomhut, maar dan met 39 verdiepingen en ik hoop dat dat nog dikker is dan dit boek!

De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen – Andy Griffiths & Terry Denton
352 pagina’s, gebonden, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen

Het zevende deel alweer, over de Waanzinnige Boomhut. Iedere keer komen er 13 verdiepingen bij. …

Share
Share