Triominos reiseditie [recensie]

Screenshot 2014-05-19 at 06.56.25Triominos is de meest uitdagende en fascinerende variant van domino met driehoekige stenen. Kijken, aanleggen, scoren en… winnen. Met de compacte reisuitvoering in stevig blik kun je het populaire familiespel voortaan overal spelen.

Recensie

Triominos is een heel leuk spel. Voor kleine kinderen is het nog erg lastig, omdat er steeds (minimaal) twee cijfers tegelijk moeten passen om een steen te kunnen leggen en vooral wanneer kinderen die cijfers wel op een steen hebben, maar wanneer deze “gespiegeld” zijn, geeft dat frustratie.

Mijn tweeling is inmiddels “al” 7 jaar en ze zijn allebei gewend aan getallen en cijfers, dus hebben we deze reiseditie samen uitgeprobeerd. Eerst met mijn zoon, daarna met mijn dochter. En ze vinden het allebei erg leuk om met dit spel bezig te zijn en kunnen het ook al zonder hulp.

Screenshot 2014-05-18 at 20.00.04Deze versie is erg mooi, het tinnen doosje sluit goed af en de spullen passen er ruim in (er kunnen -wanneer je op reis gaat en weinig mee kunt nemen – zelfs nog een scrabble blok en dobbelstenen bij – en dan sluit het nog steeds prima).

De stenen zijn van dezelfde goede kwaliteit als die van de grote versie en ondanks dat ze natuurlijk een kleiner formaat hebben, zijn de cijfers prima te lezen. Kortom: de Triominos reis editie is een goede kwaliteit van dit leuke gezelschapsspel in een handige en degelijke uitvoering. En niet alleen leuk voor op vakantie!

Tip: wanneer je kinderen nog aan “Triominos” moeten wennen kun je de afspraak maken dat de stenen met drie dezelfde cijfers altijd ergens tussen geplaatst mogen worden, zonder dat je aan de beurt bent. Degene die deze steen aanlegt, pakt dan een nieuwe steen. Er zijn dan meer spelmogelijkheden en deze moeilijker te plaatsen stenen blijven niet “over” bij minder tactische spelertjes.

Triominos Travel Tour Edition – reiseditie
Gezelschapsspel, Goliath
Bestel dit spel hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share