It giet oan: De nierstichting ijsstrijd 2012

It giet oan??? Kunnen we dan toch nog genieten van een Elfstedentocht? Nee, helaas moet ik je daarin teleurstellen, maar dat er geschaatst gaat worden is zeker! Check je agenda en plan zondag 4 maart a.s. vrij. Want dan is het zover; de Nierstichting IJsstrijd 2012 vindt dan plaats!

IJsstrijd
De Nierstichitng ijsstrijd werd voor het eerst in 2010 gehouden en dit jaar zal de derde editie dus plaatsvinden. IJsstrijd is een schaatsstrijd waarmee geld wordt ingezameld voor de Nierstichting. Schaatsplezier, gezondheid, ambitie en elkaar helpen komen in deze strijd samen en vormen samen een mooi evenement. Zowel volwassenen als kinderen kunnen zich aanmelden als deelnemer. Als deelnemer (individueel of als groep) ga je op zoek naar sponsoren die geld geven voor elk rondje dat jij schaatst of je vooraf een bepaald bedrag toezeggen. Hoe meer sponsoren, des te groter de stimulans om zo veel mogelijk rondjes van vijf kilometer te schaatsen!

Maar er is nog een reden om te proberen zoveel mogelijk sponsorgeld binnen te halen. De twee ijsstrijders die tot 24 februari het meeste sponsorgeld ophalen winnen een echte schaatsclinic voor hun hele klas. Deze clinic wordt door niemand minder gegeven dan Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent en langebaanschaatster Moniek Kleinsman. Dit in samenwerking met schaatsschool Eleven.

Voor kinderen tot twaalf jaar is er nog een inline-skate clinic te winnen voor de hele school. Voor elk rondje dat je schaats mag je een briefje invullen bij de stempelpost en deze in een pot doen. Meer rondjes betekent meer briefjes met jouw naam in de pot. Aan het einde van de dag zal het winnende briefje uit de pot getrokken worden. De skate-clinic wordt gegeven door een echte skatedocent, samen met één van de ambassadeurs van de KPN Junior Schaatsclub: Sjoerd of Mariska Huisman.

Nierstichting
De Nierstichting zet zich in voor een toekomst met zo weinig mogelijk nierziekten en een betere toekomst voor nierpatiënten. De stichting is actief op gebied van vroegere opsporing van nierfunctieverlies, zodat de behandeling ook eerder kan beginnen. Uiteraard financiert de Nierstichting wetenschappelijk onderzoek, met als doel meer te weten te komen over het ontstaan van nierziekten en de behandeling er van. De kwaliteit van leven en overlevingskansen van een nierpatiënt vergroten is het doel van de stichting.

Het sponsorgeld dat wordt opgehaald met de ijsstrijd komt ten goede aan de ontwikkeling en van de draagbare kunstnier. Onderzoekers verwachten binnen afzienbare tijd een prototype van de draagbare kunstnier gereed te hebben, maar dan moet er nog veel onderzoek en aanpassing gebeuren wil het daadwerkelijk als middel ingezet kunnen worden. Daarvoor is geld hard nodig, dus als je niet komt schaatsen, sponsor dan iemand die de ijsstrijd aan gaat. Een lijst van deelnemers die je kunt sponsoren vind je hier. Ook vind je daar alle informatie over deelname aan de ijsstrijd.

Wegens weersomstandigheden is de IJstrijd verplaats naar 15 december 2012

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Kinderen in andere landen steunen: dit zijn de mogelijkheden

Het wordt steeds duidelijker dat er een enorme ongelijkheid is in de wereld en dat …

Share
Share