stoofschotel

Runderstoofschotel voor de winterse dagen

stoofschotelDit winterse recept kregen we van Judith van Hip & Hot. Zij maakt deze jachtschotel geregeld voor haar gezin. Zeker in het weekend. Dit gerecht moet namelijk wel een paar uur pruttelen en dan kan de vader des huizes ook op de pan of op de kinderen letten. Maar vergis je niet: je kan deze pan met heerlijke winterse geuren en smaken ook goed doordeweeks maken. Gewoon ergens in de middag opzetten en ’s avonds even afmaken. Eet smakelijk!

Ingrediënten:
800 g runderlappen
2 uien, gesnipperd
50 g spekblokjes
300 ml rode wijn
10 jeneverbessen
4 kruidnagelen
2 laurierblaadjes
4 plakken ontbijtkoek, in blokjes
900 g aardappelpuree
2 appels

Wat moet je doen:
Braad de runderlappen even aan in een pan met dikke bodem. Voeg de uitjes erbij en bak ze even door voortdurend om te scheppen. Voeg de spekblokjes, rode wijn, laurierbladeren, jeneverbessen en kruidnagels toe. Laat de stoofschotel met de deksel op de pan ongeveer 2,5 uur pruttelen op laag vuur (liefst met een vlamverdeler). Roer af en toe en voeg eventueel nog wat water of wijn toe als de runderlappen te droog komen te staan.

runderstoofschotelDoe na 2,5 uur de ontbijtkoek erbij en warm het geheel nog even door totdat de saus gebonden is. Schep de gehele stoofschotel in in een ovenschaal. Dek de stoofschotel af met aardappelpuree. Leg daarop een laag met een in plakken gesneden appel. Schuif de schotel voor 15-20 minuten nog even in de over (200 graden) voor een krokant korstje.

Deze Runderstoofschotel is heerlijk met zelfgemaakte appelmoes, stoofperen en rode kool.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.
Share
Share