Rijst-groente ovenschotel [Recept]

Rijst met groente ovenschotelEen ovenschotel is niet alleen lekker, het spaart ook tijd uit doordat je iets anders kunt doen op het moment dat het eten in de oven staat. Heb je niet veel tijd, dan kent deze ovenschotel nog een paar praktische tips om extra snel aan tafel te kunnen.

Ingrediënten (voor 2 personen)
150 gram ongekookte (zilvervlies) rijst
2 zoete puntpaprika’s
2 uien
klein blikje maïskorrels
100 gram hamblokjes
50 gram geraspte kaas

Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet af.
Snipper de uien en snijd de paprika in stukjes.
Fruit de ui aan en voeg daarna de paprika toe en bak voor een paar minuten mee.
Voeg de hamblokjes, maïs en de gekookte rijst toe. Roer goed door elkaar.
Vet een ovenschaal in en doe daar het rijstmengsel in.
Bestrooi met geraspte kaas en zet nog 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) zodat de kaas lekker smelt.

Snel klaar tip 1: gebruik wokrijst, zodat je deze niet eerst hoeft te koken.
Snel klaar tip 2: weet je de dag van te voren dat je niet veel tijd hebt? Bereid de maaltijd voor maar strooi de kaas er nog niet over heen. Laat afkoelen en plaats afgedekt in de koelkast. De volgende dag strooi je alleen de kaas er over heen en schuif je de schaal in de oven.

Eet smakelijk!

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Gezond koken voor kinderen met deze tips

Vind je het moeilijk om gezond te koken voor je kids? Je bent niet de …

Share
Share