Zwarte bloem

Ze verschijnt op een dag uit het niets op de boulevard aan de kust, met een zwarte bloem en een afschuwelijk verhaal over waar ze vandaan komt…

Neil Dawson wilde altijd net als zijn vader schrijver worden, al lijkt dat maar niet te lukken. Als hij al een tijdje niets van zijn vader heeft gehoord en bij hem langsgaat, treft hij het huis leeg aan. Op het bureau ligt een oud exemplaar van een roman, De zwarte bloem. Zodra Neil het boek opent, begrijpt hij dat er iets mis is en dat zijn vader met een reden verdwenen is.

Hannah Price, die in de voetsporen van haar vader bij de politie is getreden, moet aan Neil vertellen dat zijn vader dood aangetroffen is. Terwijl ze aan de zaak werkt, stuit ze op een vernietigend geheim uit haar eigen verleden. Onafhankelijk van elkaar beginnen Hannah en Neil aan hun eigen gevaarlijke onderzoek, dat hen naar een uiterst afgelegen plek brengt…

Recensie:
Neil Dawson zoekt contact met zijn vader, maar krijgt geen gehoor. Als hij bij zijn vader komt, blijkt hij te zijn verdwenen.
Hannah price, die bij de politie werkt, moet aan Neil vertellen dat zijn vader overleden is. Neil ziet een boek bij zijn vader liggen waarin een zwarte bloem ligt. Nu wil hij precies weten wat er gebeurd is. Hij gelooft namelijk niet in zelfmoord, zoals gedacht wordt. Onafhankelijk en zonder dat ze het van elkaar weten doen ze onderzoek naar de dood van de vader van Neil. Ze komen bijzondere dingen te weten over de vader van Neil. Maar ook Hannah komt zeer bizarre dingen te weten over haar vader en haar eigen verleden. Ze lezen allebei uit een boek. Uit de verhalen die ze daarin lezen, doen ze onderzoek in deze zaak.

Zwarte bloem wordt vanuit vier perspectieven verteld. Neil Dawson onderzoekt of zijn vader echt zelfmoord heeft gepleegd. Hannah Price gaat, stiekem buiten haar functie om, op onderzoek uit of er verbanden zijn tussen haar vader en de dood van Neil’s vader. Dan zitten er fragmenten in uit het eerder verschenen boek die Neil heeft gevonden bij zijn vader. Als laatste is een seriemoordenaar aan het vertellen. Doordat het vanuit vier kanten wordt verteld, moet je de gedachten er goed bijhouden tijdens het lezen van het boek. Dit maakt het soms wel lastig tijdens het lezen. Zwarte bloem is een spannende thriller, maar ik vind het persoonlijk niet zo spannend als wat je bij een thriller zou verwachten.

Zwarte bloem – Steve Mosby.
Thriller, paperback, 291 bladzijdes, A.W. Bruna Uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De Stamboom

Wat als je er achter komt dat je familie van een seriemoordenaar bent? Inhoud Liz …