Storio Max: kindertablet van VTech – recensie

blauwe-storio-max-tablet-vtech-recensie-copyright-trotse-moeders-7De VTech Storio Max is dé high‐performance tablet met educatieve en leuke inhoud die tevens toegang geeft tot talloze VTech apps en zorgvuldig geselecteerde Android apps. Een zeer ruime keuze aan spelletjes, verhalen, muziek en video’s biedt kinderen jarenlang speel‐ en leerplezier.

blauwe-storio-max-tablet-vtech-recensie-copyright-trotse-moeders-1De tablet beschikt over een 5 inch HD multi‐touch beeldscherm, wifi, veilige Internet Browser, 8GB intern geheugen (uit te breiden tot 40 GB met een microSD‐kaart), 180° draaibare cameralens, 20 ingebouwde apps en 2 gratis downloads via Explor@Park. Met ingebouwde Lithium accu, adapter, pen en USB‐kabel.

Recensie
We hebben een tablet en een iPad in huis en de kinderen hebben daar behoorlijk wat spelletjes op zitten die je gratis kunt downloaden. Ik vraag me dan ook serieus af waarom VTech een kindertablet ontwikkeld heeft. Volgens mij vermaken kinderen zich ook prima met een ‘gewone’ tablet. We gaan hem dus eens uitproberen…..

roze-storio-max-tablet-vtech-recensie-copyright-trotse-moeders-1Mijn dochter van bijna 9 jaar heeft de eer. Ze vindt hem in ieder geval heel erg mooi! Er is ook een roze versie en ondanks dat het een echt “roze meisje” is, is ze toch blij met deze blauwe kleur. Ze zei zelfs dat “voor haar leeftijd” deze kleur beter is 😀

blauwe-storio-max-tablet-vtech-recensie-copyright-trotse-moeders-5Vervolgens ging ze ‘ontdekken’. Net als haar moeder is ze het “trial and error type” en vindt ze het leuk om zelf uit te vogelen hoe alles werkt. Als eerste ging ze met de camera aan de slag. Deze zit bovenop en kan naar voren gedraaid worden voor ‘selfies’ (één daarvan gebruikt ze nu om in te loggen). Naar achter kan ook, voor ‘gewone’ foto’s. Je kunt zelfs filmen met de Storio Max! Ze vindt het erg leuk om de camera naar boven te laten wijzen en dan haar tweelingbroer er dingen overheen te laten vliegen. Je ziet dat je niet eens Apps nodig hebt om te kunnen spelen 😉

blauwe-storio-max-tablet-vtech-recensie-copyright-trotse-moeders-3Er zit ook een programma op waarmee je zelf ‘filmpjes’ kunt maken. Er worden dan een aantal foto’s gecombineerd en er is een ‘voorblad’, wat je zelf kun kiezen, en een echte ‘aftiteling’. Een van de favoriete bezigheden van dochterlief is om van allerlei thema’s filmpjes te maken, van cavia’s tot prinsessenkasteel, van mama tot de onderkant van meubels, er zijn al heel wat films gemaakt!

Er zitten al een paar spelletjes op de tablet en je kunt er nog een heleboel bijkopen wanneer je dat zou willen. blauwe-storio-max-tablet-vtech-recensie-copyright-trotse-moeders-1Mijn dochter gaat nu, net als haar grote broer, sparen voor games op haar tablet, want het aanbod is voor haar erg aantrekkelijk. Ze zet de Apps die ze graag wil op haar verlanglijstje en daarvan krijg ik dan een mail. Of, meerdere mails…..

Maar ook zonder extra aangekochte apps, vermaakt ze zich prima. Deze kindertablet mag ook mee in de auto. Hij is echt stevig en ligt goed in de hand. De stylus kun je aan de achterkant in de Storio Max klikken, zodat hij onderweg niet kwijt raakt.

Deze tablet voor kinderen is ook erg leuk voor jongere kinderen. Kijk maar even naar onderstaande video, dan krijg je een indruk van de diverse mogelijkheden:

blauwe-storio-max-tablet-vtech-recensie-copyright-trotse-moeders-2Het is duidelijk: ook wanneer je al een ‘grote-mensen-tablet’ in huis hebt waar je kinderen ook op mogen spelen, is de Storio Max een aanwinst. Voor kinderen goed voor eindeloos speelplezier, voor ouders een veilig idee: hij kan niet snel kapot en hij heeft een veilige internet browser (via wifi te bereiken) zodat je niet bang hoeft te zijn dat er ongepaste content op de Storio Max belandt.

Een extra voordeel: mijn dochter kijkt nu helemaal niet meer naar mijn tablet om, dus die heb ik weer lekker voor mezelf!

Bekijk op bol.comDe blauwe Storio Max kindertablet van VTech bestel je hier >>>>

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Hoe maak je je badkamer kindvriendelijk?

Een badkamer inrichten als je kinderen hebt, werkt toch iets anders. Van een wastafel met …