Smash [bespreking]

Als thrillerfan ben ik blij dat er ook jeugdthrillers zijn. Die zijn spannend genoeg voor volwassenen, en voor jongeren een veilige manier om kennis te maken met het genre. Mijn dochter (14 jaar) is er in ieder geval dol op en heeft zelf haar mening gegeven over Smash, een thriller geschreven door Margje Woodrow.

Algemene informatie
Luna gaat met haar vrienden naar een populaire jongerencamping op Terschelling. Ze willen feesten en relaxen. Op de avond voor vertrek zoeken ze via Zoom contact met een medium. Voor de grap laten ze de ene na de andere foto lezen. De stemming verkilt als ze een akelige waarschuwing krijgen: ‘Blijf thuis! Een van jullie heeft dodelijk karma…’ De spanningen in de groep lopen op. Moeten ze dit serieus nemen? Wie kan het zijn? Durven ze nog wel te gaan? Zijn ze met en voor elkaar wel veilig?

Smash is in een hardcover versie met mooie elastiek er om heen uitgegeven door uitgeverij De Fontein en telt 232 pagina’s.

Mening (van mijn 14-jarige dochter)
Smash is een fijn boek om te lezen. Het blijft de hele tijd spannend. Ik heb het boek in 1 dag uitgelezen omdat ik heel benieuwd was naar het einde. Ik realiseerde wel dat ik nooit naar een jongeren camping zou willen. Ik vond het ook heel leuk dat aan het einde je een geluidfragment kan beluisteren. Ik vond dat een leuke en spannede toevoeging.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Kansloos

Zes jongeren krijgen in hun vakantiehuis een waarschuwing: Ga nooit naar buiten, vertel altijd de …

Share
Share