Het superdikke Ketnet moppenboek

superdikke-ketnet-moppenboekIn het televisieprogramma “Lekker windje” wat op de Vlaamse zender Ketnet wordt uitgezonden, worden moppen verteld door kinderen of nagespeeld door volwassenen. Een heleboel van deze moppen zijn nu gebundeld in het Superdikke Ketnet Moppenboek.

Recensie

Maar liefst 264 pagina’s vol moppen waar je kinderen enorm veel plezier van zullen hebben. Ze zijn ook echt bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of 9. In ons gezin is het onze jongste van 7 jaar die het boek steeds opnieuw pakt.  Ik moet dan van hem even een mop beluisteren die ècht heel leuk is, of er komt weer een ‘raadsel’ mijn kant op.Screenshot 2014-07-06 at 09.35.01

Voor volwassenen zijn het uiteraard veelal “flauwe” moppen, maar er zitten ook een paar hele leuke en verrassende tussen. Wat ik zelf erg gezellig vond was het Vlaamse taalgebruik. Ik ben opgegroeid op 1,5 kilometer van de Belgische grens en het dialect van het dorp waar ik tot mijn 18de heb gewoond, heeft veel Vlaamse woorden opgenomen. Dit boek voelt voor mij dan ook heerlijk vertrouwd.Screenshot 2014-07-06 at 09.35.26

Zo wordt bijvoorbeeld het woord “zot” gebruikt, waar Nederlanders het woord “gek” gebruiken. Voor “Hollandse” kinderen kan het soms wennen zijn, net zoals bij andere Vlaamse producties van bijvoorbeeld Studio 100, omdat in het Vlaams ook zinnen soms anders worden geformuleerd dan je gewend bent.

Voor de pret maakt dat uiteraard niet uit! Het boek is een groot succes en zal zeker nog jaren meegaan!!

Het superdikke Ketnet moppenboek
Hardcover, 264 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel de (dunnere) losse delen van dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-07-06 at 09.34.43

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Mini-mornings: Bing in de bioscoop

Met een peuter of kleuter in huis, ken je vast Bing. En doordat Bing vertrouwd …

Share
Share