Wat de nanny zag

Fiona Neill is de auteur van de succesvolle boeken Het geheime leven van een ploetermoeder en Vriendschap, liefde en andere stommiteiten heeft nu haar derde boek geschreven: Wat de nanny zag.

Het boek verteld het verhaal van Ali Sparrow die als nanny in het gezin Skinner komt werken. Het gezin bestaat uit de twee ouders, een tweeling, een puberdochter en een zoon in de leeftijd van Ali zelf. Het gezin is onderdeel van de elite van Londen en is erg veeleisend voor Ali. Wanneer het eigen bedrijf van vader Nick in opspraak komt en er een verdenking van corruptie is, wordt het gezin van de Skinners ineens publiekelijk nieuws. Ali werkt zich een slag in de rondte om het gezinsleven in goede banen te blijven leiden maar is ondertussen getuige van zaken die ze eigenlijk niet zou moeten zien…

De titel van dit fictieve boek wekt de suggestie dat de lezer een inkijkje krijgt in het decadente leven van de Skinners. Neill is goed in staat dit luxueuze leventje van de familie Skinner weer te geven met heerlijke vakanties, exclusief eten en dure feestjes met bekende gasten. Dit verandert snel wanneer de vader van het gezin in opspraak komt. Het verhaal wordt een soepel te lezen whodunit over hebzucht en foute keuzes.

Ik vind het verhaal makkelijk te lezen en redelijk vermakelijk. Helaas is het verhaal gewoon wat saai en blijft het oppervlakkig zonder een verrassend of spannend moment. Al met al redelijk leesvoer voor een rustige avond.

Wat de nanny zag – Fiona Neill
Roman, Paperback, 424 pagina’s, A.W. Bruna
Bestel het boek hier>>

Share

About Gwen

gwengoes@live.nl'
Hoi, ik ben Gwen, biologe, en de trotse moeder van een zoon (geboren juni 2012). Samen met mijn man en zoon woon ik in Utrecht. Ik kook graag, maar houd meer van lang tafelen. Met mijn man kijk ik graag een serie of film, ik kan niet wachten op een nieuw seizoen van “the bridge” en “ the killing”. Verder gaan we als gezin vaak wandelen in Amelisweerd of door Utrecht. Ik ben net weer gestart met hardlopen en ben weer in training voor de 5k om daarna verder te gaan met de 10k.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share