Nog één kieteltje! [handpop-boek recensie]

nog-een-kieteltje-hazeltje-handpop-recensie-copyright-trotse-moeders-7 Hazeltje wil weten of Grote Haas tegen kietelen kan.
Jij kan ook kieteltjes uitdelen met de allerliefste Hazeltje-handpop:
Kietel, kietel, kietel!

Recensie
Het boek “Raad eens hoeveel ik van je hou” is wat mij betreft een klassieker. Niet alleen prachtig om voor te lezen aan je kind(eren), maar ook om cadeau te doen, en niet alleen aan kinderen! Inmiddels zijn er een aantal extra boeken van Sam Mcbratney, allemaal over Hazeltje, verschenen en allemaal even mooi qua vormgeving en kleurgebruik.

nog-een-kieteltje-hazeltje-handpop-recensie-copyright-trotse-moeders-2 nog-een-kieteltje-hazeltje-handpop-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Nog één kieteltje is ook weer een nieuwe uitgave. Maar ditmaal is het niet alleen een (karton)boek, er zit ook een handpop bij. Deze zit aan het boek vast en past precies door een gat wat het hele boek door op de pagina’s zit.

nog-een-kieteltje-hazeltje-handpop-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Door je hand in de handpop te doen, kun je met je hand de pop laten bewegen. En dat is natuurlijk enorm leuk! Ook mijn kinderen, die qua leeftijd niet meer tot de doelgroep behoren voor dit boek, vermaken zich uitstekend met de vrolijke en lieve haas die ook nog eens lekker zacht is om te knuffelen.

kieteltje-hazeltje-recensie-copyright-trotse-moeders

Je kunt uiteraard het boek voorlezen en met de handpop kietelen wanneer dat aangegeven staat. Maar het staat je natuurlijk vrij om je eigen fantasie ook te gebruiken. Zeker bij oudere kinderen is het leuk om naast het voorlezen, bijvoorbeeld voor het naar-bed-gaan, ook nog een klein gesprekje te voeren. Je zult merken dat je kind onbevangen tegen de haas zal babbelen!

nog-een-kieteltje-hazeltje-handpop-recensie-copyright-trotse-moeders-1 nog-een-kieteltje-hazeltje-handpop-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Gezien het plezier bij mijn eigen kinderen met dit boek, is dit ook een erg leuk kraamcadeau in een gezin waar al oudere kinderen zijn. Grote broer of grote zus kan dan lekker voorlezen (ook zonder dat ze echt kunnen lezen, kunnen ze hele verhalen maken). En als Trotse Moeder kun je je er natuurlijk ook prima mee vermaken met je kind(eren)! Kortom: aanrader!

Nog één kieteltje – Sam Mcbratney
Raad eens hoeveel ik van je hou – handpopboek
Kartonboek met handknuffel, 14 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Hieronder de link naar het originele boek over Hazeltje:

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Leuke tips bij het maken van een kerstpakket

Een kerstpakket is natuurlijk een leuke verrassing om te krijgen, maar minstens zo leuk om …