Het drukke lieveheersbeestje

Met opwindbaar lieveheersbeestje en vier routes.
In dit boek kun je niet alleen lezen, maar ook spelen!
Wind het lieveheersbeestje op, plaats het op de sporen en waggel mee doorheen de prachtige tuin!

Recensie
Dit is het meest leuke boek dat ik ken! Al kan je het eerder betitelen als ‘speelgoed’ dan als ‘boek’. Ons zoontje van twee vind het boek helemaal schitterend, maar dan bedoel ik eigenlijk dat hij het lieveheersbeestje helemaal het einde vind, die racet door het boek heen, en als je het lieveheersbeestje probeert te pakken gaat hij snel de bocht om.  Dit levert vrolijke taferelen op, vooral als het lieveheersbeestje te ver is opgewonden en dan van zijn route raakt.

Naast het racende lieveheersbeestje heeft het boek ook een educatief karakter. Je wordt gewezen op de mooie dingen in de natuur; de zoemende bijen, de kronkelende wormen, de prachtige vlinder, de kauwende rups en ook nog blauwe bloemen en een paars insect.  En dat is nog niet alles, ‘Het drukke lieveheersbeestje’ krioelt nog langs de kroppen sla en andere groeten waar hij nog meer andere dieren tegen komt. Ook heeft ‘het drukke lieveheersbeestje’ nog tijd om langs de vijver te trippelen, langs de waterlelies, de vissen en een libel. Tijdens de laatste route die ‘het drukke lieveheersbeestje’ volgt haast hij zich door een berg bladeren, over een oude boomstam, naast een rij boze mieren  en achter een rode paddenstoel en rond een spinnenweb, en dan is ‘het drukke lieveheersbeestje’ gelukkig weer thuis!

Bij iedere route staat ook nog een vraag vermeld, en zoek vraag. Dit is erg leuk voor de wat oudere kinderen. Je moet dan bijvoorbeeld opzoek gaan naar een gele kever, ergens tussen de bladeren.

Kortom een boek die niet in je boekenkast/speelgoedhoek mag ontbreken!

Het drukke lieveheersbeestje
Prentenboek, hardcover, 8 pagina’s, Usbome
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Lees ook:
Kabouter Plop leest voor
Jojo het slangenmeisje
Als je terugkomt

Share

About Nienke

nschuil@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van bijna 5 jaar, die zich al heel wat voelt, en een zoon van nu ruim 2 die denk dat de wereld draait om het eten van snoepjes en koekjes. Ik werk part-time, 3 dagen in de week, op maandag en woensdag ben ik thuis bij de kinderen. Ik hou van schrijven, lezen, kletsen, koken, zoeken naar een nieuwe uitdaging, buiten zijn en leuke dingen ondernemen met de kinderen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share