Maggi Mals en Sappig: vlees bakken in een papiertje

Maggi, Mals en Sappig, Kipfilet, Paprika PeterselieWe kunnen op talloze manieren onze voedsel ingrediënten omtoveren tot lekker eten: koken, bakken, stomen, zouten, grillen, stoven.  Maggi heeft daar voor het bereiden van vlees een nieuwe methode aan toegevoegd. Bakken in een papieren velletje, of zoals Maggi dat papiertje noemt in “Papyrus”. Een eretitel voor inderdaad een magisch stukje papier, want ik heb de methode met de materialen van Maggi zelf uitgeprobeerd en het was inderdaad Magic!

Kippenfilet, Maggi Mals en Sappig

Ik ben begonnen met het inkopen van een goede stukken kipfilet van de poelier. Ik heb twee varianten gebruikt van de nieuwe Maggi Serie, dus heb ik de 750 gram kipfilet verdeeld in 8 porties. Die zijn waren wel iets lichter dan de stukjes kipfilet van 150 gram die in de gebruiksaanwijzing stonden. Dat betekent dat de bereidingstijd van 2 x 9 minuten terug kan naar bijvoorbeeld 2 keer 7 minuten.

Vervolgens maakt je de zakjes open en tegen de verwachting zit, zoals we meestal zien bij Maggi projecten, er in het zakje geen poeder dat ergens in moet worden opgelost, maar vier dubbel gevouwen velletjes papier (papyrus), waarop/in kruiden zijn aangebracht. Maar blijkbaar ook voorzien van wat opgenomen olie, want nu komt voor iedere doorgewinterde kok de magic: voor het bereiden is GEEN vet of olie nodig.

kipfilet in papyrus van Magi

Ondertussen zet je een geheel vetvrije koekenpan op een gematigd vuur en laat de pan heet worden. Je plaatst de porties kipfilet in de de papiertjes. Ik heb de papiertjes krachtig op de kip geduwd.  En het vlees is klaar voor het “bakken”.

DSC01081

De pan is inmiddels voorverwarmd en in deze warme koekenpan legt je de papyrus naast elkaar. Dan zie je dat het papier wat olie “verliest”, en uiteraard gaat de kipfilet op het nog steeds gematigde vuur gewoon garen. Na 7-9 munten, afhankelijk van de hoeveelheid vlees, draai je de velletjes met inhoud gewoon op. De geur van kruiden is dan al prima.     
maggi Mals en kruidig in pan

Toen de kipfilet gereed was heb ik deze opgediend met verse worteltjes en gebakken krieltjes. De belangrijkste lakmoesproef zijn dan onze kinderen: die hebben zonder dralen hun boord geheel leeg gegeten. Dus dit product is zeker waard in het standaard kookprogramma van het huishouden op te nemen.

DSC01086

Maggi is met drie smaken gekomen van de gekruide velletjes: Mediterrane Kruiden, Paprika Peterselie en Knoflook fijne kruiden. Absoluut aan te bevelen als je snel voor je huisgenoten of gasten een heerlijk sappig en gekruid stukje kip wilt voorschotelen.

Share

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.
Share
Share