Boeddhisme voor moeders

Boeddhisme voor moeders is geen handboek voor de opvoeding, maar een praktische gids voor ontspannen moederschap. De Australische schrijfster Sarah Napthali, zelf moeder van twee jonge kinderen, geeft talrijke tips en adviezen hoe je kunt omgaan met onder meer frustratie, woede en bezorgdheid door gebruik te maken van eenvoudige boeddhistische principes. Napthali is ervan overtuigd dat kalmte en geluk alleen kunnen gedijen als je in het hier en nu leeft, en zij beschrijft met veel verve hoe je deze levenshouding in praktijk kunt brengen.

Boeddhisme voor moeders is herkenbaar, toegankelijk en ondogmatisch boek dat de weg wijst naar rust, kalmte en blijdschap.

Recensie:
Bij het lezen van de titel vraag ik me af of dit een erg zweverig boek zal zijn dat slechts voor een beperkte doelgroep geschikt is, of dat het een down-to-earth boek is waar moeders echt wat aan hebben. Ik begin er in te lezen en al snel heb ik door dat ik me door de titel te veel liet leiden. Het staat vol met herkenbare situaties en bevat handvatten – gebaseerd op het Boeddhisme – om het eens anders aan te pakken. Het boek geeft een verhelderende kijk op het gezinsleven en de stress, zorgen en drukte die er bij komt kijken. Als moeder ben je soms een vliegende kiep en ontbreekt het aan balans in je leven. Juist dan kan dit boek je helpen deze balans weer te vinden en te behouden.

Boeddhisme voor moeders kenmerkt zich door de vlotte schrijfstijl, duidelijke en herkenbare situaties en handige tips die makkelijk zijn toe te passen in het dagelijkse leven. Je hoeft je dus zeker niet tot het Boeddhisme te bekeren om wat aan dit boek te hebben!

Boeddhisme voor moeders – Sarah Napthali
Religie, paperback, 256 pagina’s, Altamira-Brecht
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Mam bedankt voor het beste advies ooit!
Ballade van de dood

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De wraak van de jakjongen [recensie]

Wanneer de Chinees-Vlaamse Xilian dertien wordt, geeft haar vader haar een brief. Die is opgesteld …

Share
Share