Beados activiteitenset “Familiehuis”[recensie]

beados-activiteitenhuis-trotse-moedersBeados zijn magische kraaltjes die aan elkaar plakken als je er water overheen sproeit! Maak een gloednieuwe wereld, kraal voor kraal! Kies een sjabloon en stel je ontwerp samen. Besproei het met water en wauw… je hebt een Beados™-wereld gecreëerd!

Recensie

Ter recensie kregen we de Beados activiteitenset “Familiehuis” toegestuurd. In de aantrekkelijke en vrolijke doos, zitten onder andere sjablonen, een ondergrond, een sprayflasje en een pincet. Voldoende basismaterialen dus om met de 600 bolletjes die ook in deze doos zitten, aan de slag te kunnen gaan.

Screenshot 2014-11-16 at 16.41.41Wanneer je de bolletjes ziet, lijkt het alsof het er wel erg weinig zijn. Ze zijn namelijk klein en je hebt dus maar een klein bakje bolletjes wanneer je ze in het bijgevoegde sorteerdoosje doet. Toch blijkt het ruimschoots voldoende voor heel veel ontwerpen. Je hebt namelijk niet zoveel Beados bolletjes nodig om een van de leuke sjabloontjes na te maken.

Screenshot 2014-11-16 at 16.42.23Het idee is een beetje als bij strijkkralen. Je legt de bolletjes in een bepaald patroon. Alleen hoeft er niet gestreken te worden om ze vast aan elkaar te maken. Kinderen kunnen helemaal zelf zorgen dat hun patroontje stevig blijft zitten door er water overheen te sprayen en dit goed te laten opdrogen. De bolletjes plakken dan goed aan elkaar. Zelfs zo stevig dat de figuurtjes in de bijgevoegde houdertjes rechtop kunnen staan!

Screenshot 2014-11-16 at 16.41.21Met deze doos zou je een “familiehuis” kunnen maken. De achtergrond en ondergrond zijn er en je kunt je eigen figuurtjes, zoals allerlei leuke hondjes, maken die dan bij het huis geplaatst kunnen worden.

Mijn dochter vindt echter vooral het knutselen leuk. Behalve dat ze de sjabloontjes gebruikt, maakt ze ook haar eigen ontwerpen. Waar bij strijkkralen de frustratie vaak is dat je tegen de kralen aanstoot wanneer je bijna klaar bent, is het hier voor kinderen lastig om te wachten tot de kralen droog zijn. Mijn dochter was in tranen toen de helft van haar “hondje” aan haar vingers bleef plakken terwijl ze dacht dat hij al droog was. TIP: sproei de ontwerpen altijd zorgvuldig nat en laat ze een nacht drogen, om teleurstelling te voorkomen!

Screenshot 2014-11-16 at 16.41.59

Beados is erg leuk, creatief speelgoed. Mijn dochter pakt er regelmatig naar terug. Voordelen van deze doos zijn dat de figuurtjes niet groot en ingewikkeld zijn en dat je dus al snel een leuk resultaat hebt. Screenshot 2014-11-16 at 16.41.05Nadeel vind ik dat er geen betere bewaardoos voor de Beados bij zit. Het sorteerdoosje is niet stevig en wordt ook niet goed afgesloten. Ik voorzie nog wel een keer een heleboel bolletjes op de grond te zien rollen….

Voor mijn dochter hebben de achtergrond en ondergrond van het huisje met de tuin geen toegevoegde waarde. Wanneer je wilt, kun je meerdere thema sets combineren en zo een hele wereld bouwen met je eigen Beados creaties als “poppetjes” Erg leuk als rollenspel, maar mijn dochter knutselt liever verder en daar is deze Beados activiteitendoos natuurlijk ook prima geschikt voor!

Beados activiteitenset – Familiehuis
Bekijk op bol.comSet met o.a. 600 bolletjes en 8 sjablonen
Bestel deze knutselset hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Vlaggen voor op een kinderkamer

Wie aan decoratie denkt, komt al snel op foto’s voor aan de muur uit, of …