Count your blessings !!!

“Pfff het is weer maandag” Ik zit nog zo in de weekend mood. Op Facebook zet ik dat de maandagen mijn niet begrijpen, en ik de maandagen niet. Dit geldt overigens ook voor de donderdagen….Toch als de maandag begint ben ik altijd wel heel erg benieuwd naar wat de week mij gaat brengen.  Want serieus mijn leven is zodanig in elkaar gezet dat bij mij geen 1 dag hetzelfde is…. Terug naar de maandag , om 05.00 word “Mama Taan” van haar “bedvesten”geschud door een mannetje van 1.07 m die “telesitie” wilt kijken, zich een weg wurmt tussen mij en mijn mooie man en daar gaat liggen. Niet veel later mogen we ook onze poppenvrouw verwelkomen in ons midden… De maandag is begonnen. Douchen, aankleden, achter de kiddies rennen, ontbijten, lunchtrommeltjes maken en haastige kusjes om de kids om 08.30 op school af te zetten. Allemaal zoals het kan en hoort…

Het kan namelijk ook anders hebben meerdere factoren in mijn leven mij doen inzien. Pff…..het is weer maandag, druk druk druk, kinderen, werk, boodschappen, sportschool, eten maken… “Ja dus ?? ” Laten we blij zijn dat er een baan is en dat er eten gekookt kan worden, en de kiddies naar school kunnen gaan. Dat er geld binnen komt dankzij die baan. Wel eens gedacht aan die vader die opeens geen baan meer heeft, die dus iedere maandag met een knoop in zijn maag wakker word, omdat, dat weet hij nu al, hij niet makkelijk meer aan een baan zal komen. En wat dacht je van die plotseling alleenstaande moeder, die van een riante woning in een dure buurt, nu wakker word in een tuinhuis bij vrienden. Die iedere dag moet knokken om haar eigen verdriet niet de vrije loop te laten gaan want er is nog een poppetje die opgevoed moet worden. Maar dat als je die moeder tegenkomt, zij alleen maar geluk uitstraalt , positiviteit want een ding staat vast , haar “echte leven” is bij haar , haar grootse geluk : dat poppetje horen lachen, dat poppetje mogen vasthouden , van dat poppetje onvoorwaardelijk mogen houden…..zonder dat het haar ook maar €1 kost ( Ok af en toe misschien een kleurplaat en wat snoep ) Tja wat zeg je daarvan ?

Jaren geleden , zaten we, zoals elk jaar met onze lieve vriend op tweede kerst dag , gezellig te kletsen en film te kijken. Toen hij  opeens met deze prachtige “one liner” kwam…..”Count your blessings” Ik had hem nog niet eerder gehoord. Deze lieve vriend heeft geen gezin en had het graag gewild. Maar hij geniet van alle kinderen van de vrienden om hem heen , en een ding is zeker de kinderen genieten ook van deze lieve , grappige en unieke vriend. Die “one liner” heb ik kort geleden weer gehoord van een lieve , sterke , positieve vrouw…….en ja wat een gelijk hebben ze zeg, count your blessings !!! Kijk en geniet van een mannetje om 05.00 in jouw bed , kijk naar die handen , voel zijn ademhaling. Geniet van een gillende poppenvrouw , geniet van het nu en alle kleine dingen die een ieder zo speciaal maakt.

Lieve mensen kijk om je heen en ….Count your blessings !!

Share

About Tania

tsilvamorin@hotmail.com'
Hoi hoi , Ik ben Tania, trotse moeder van twee kinderen en schrijfster van het boek "welkom in de wereld van mama". Ik geniet volop van mijn kinderen, mijn mooie grote man , mijn gouden draadjes , mijn lieve vrienden en familie.Lekker eten en droge witte wijn (prosecco mag ook ) ontbreken ook niet op mijn lijstje ; ). Ik heb een leven vol verhalen,gebeurtenissen, en avontuur waar ik nog heel lang mee zou willen leven.

Check Also

Door jou ben ik mij

Toen ik het persbericht over Door jou ben ik mij las, had ik meteen het …

Share
Share