De kinderen die het bos in gingen – Charlie Lager thriller 2

Eerder las ik de eerste Charlie Lager thriller: De vrouw die terug moest. Een boek uitgeven en meteen aangeven dat het een eerste deel van een trilogie is, is ambitieus. Maar het eerste deel was bijzonder goed en ik keek dan ook uit naar dit tweede boek: De kinderen die het bos in gingen.

Hieronder eerst de recensie van het eerste boek over Charlie Lager:

De vrouw die terug moest – Charlie Lager thriller 1

De boeken zijn prima los van elkaar te lezen. Ik heb zelf niet zo’n denderend geheugen meer en weet meestal nog best dat ik een boek erg goed vond, maar inhoudelijk zou ik het dan niet meer helemaal kunnen navertellen. In De kinderen die het bos in gingen, krijg je ongemerkt voldoende informatie om het boek te kunnen lezen zonder het eerste boek te hebben. Maar… het is wel leuker om ze allebei te lezen want niet alleen Charlie Lager, maar ook andere personages uit het eerste boek en uit haar verleden, komen terug!

Inhoud
De tegendraadse detective Charlie Lager moet terug naar haar geboortedorp, het ingeslapen dorp Gullspång. De laatste tijd heeft ze vreemde terugkerende dromen over nachtelijke wandelingen met haar moeder. Steeds weer keert een beeld van een landhuis terug, een landhuis dat een grote rol blijkt te spelen in de cold case waar Charlie op is gezet.

Dertig jaar geleden verdween een jong meisje, Francesca, uit Gullspång. Het lijkt erop dat ze teveel wist over de dood van een klasgenootje. Omdat Francesca zelf nogal een buitenbeentje was in het kleine dorp, geloofde niemand haar aanvankelijk. Totdat ze plotseling zelf verdween.

Samen met journalist Johan Ro duikt Charlie Lager in de als verloren beschouwde zaak. Maar dan komen ze iemand op het spoor voor wie het verleden nog altijd leeft, iemand die de waarheid koste wat kost verborgen wil houden…

Bespreking
Het is absoluut geen doorsnee thriller. Het is echt een interessant verhaal om te lezen. De personages zijn boeiend en de verhalen in zowel verleden als heden zijn echt intrigerend. Er spelen meerdere verhaallijnen, prima uit elkaar te houden door de indeling in hoofdstukken (en het aangeven wanneer een stuk uit het dagboek van Francesca, het vermiste meisje, gelezen wordt).

Het boek leest rustig, is mooi geformuleerd (goed vertaald dus) en zit echt goed in elkaar. Een absolute aanrader! Ik kijk uit naar het volgende deel.

De kinderen die het bos in gingen – Lina Bengtsdotter
Charlie Lager thriller 2
Paperback, 414 pagina’s, uitgeverij Harper Collins
Bestel dit boek hier >>>>

Voor andere boeken van Lina Bengtsdotter, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share