Volg je dromen, kleine vriend [persoonlijke blog]

Lief klein mannetje, mijn mannetje….

De wereld vol dromen
Welkom in de grote wereld, waarin je steeds meer gaat beseffen, dat jou plekje telt. Dat je moet knokken om het beste er uit te halen. De wereld waarin je leert dat liefde en plezier sterker is dan verdriet en angst, maar waarin je die zelfde angst leert overwinnen.
Je hebt dromen. Kleine dromen, grote dromen. Dromen die je nu al werkelijkheid kan maken, dromen waar je hard voor moet werken. Maar je leert dat alles mogelijk is, als je er maar voor vecht.

Wat wij je kunnen leren
Lieve, kleine vriend. Onze taak als ouders is, om je te leren dat je altijd moet doen, waar je van droomt. Soms zal je vallen en wij, als trotse ouders, zullen je opvangen. Altijd. Of je nu 4 bent of 24.
Soms zal je schitteren als een ster. En wij als trotse ouders, kijken vol liefde toe hoe je straalt. Nu, maar ook later.
En wij, lieve Daan, steunen onvoorwaardelijk jou dromen. Zoals we onze eigen dromen lieten uitkomen en nog steeds streven om ze waar te maken.

Je grote droom is onze droom
Je eerste droom kwam uit. Misschien een simpele voor de buitenwereld. Voor jou de grootste die je had.
We konden kiezen voor een betere leeftijd, want je bent echt nog klein. Misschien zelfs té klein.
We konden eerst kiezen voor de “standaard” regel: “Eerst je zwemdiploma, dan pas een andere sport.” 
Maar wij kozen voor jou droom. Daar waar je al ruim een jaar naar toe leeft.
En met het verwezenlijken van jouw droom, kwam onze droom ook uit. Want, als iets jou papa en mama gelukkig maakt, lieve Daan, dan is het jou op je gelukkigst zien. Dat is onze droom. Gelukkige kinderen.

Keep dreaming
En hoe je pad ook gaat lopen, schatje. Of je een keeper wordt op het hoogste niveau, zoals je zó graag wil, of een keeper op het kantine-niveau. Neem van ons maar aan: Wij zijn super trots op jou. Je vecht je, als klein mannetje, tussen de “grote jongens” en laat zien dat niets of niemand je kan weerhouden van dát wat jij graag wilt.
Je bent voor ons nu al de beste, wat je ook gaat doen.
Blijf vooral dromen ?

 

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

De kronieken van Finn 1 – Het gestolen sterrenstof

Door de enorme stapel “grote-mensen-boeken” die op me lag te wachten, had ik veel te …

Share
Share