Jurassic World – verslag van de première en de film

Screenshot 2015-06-13 at 06.42.07Woensdagavond 10 juni 2015, daar stonden wij dan. Er scheen een lekker avondzonnetje, zo nu en dan kwam er een bitterbal voorbij, we waren omringd door BN-ers en op de achtergrond brulde een T-rex er rustig op los. We stonden voor de Pathé Arena in Amsterdam waar die avond de film Jurassic World in première ging.

foto 5De sfeer zat er al snel in. Helemaal nadat DJ Rudi Feral (Ruud Feltkamp) op de dinosaur cage klom en zijn plaatjes begon te draaien. Na enige tijd werden we verzocht om naar binnen te gaan. Daar stond een zak popcorn en een consumptie naar keuze op ons te wachten. Deze eenmaal bemachtigd konden we de zaal in.

Terwijl de zaal nog vol aan het lopen was hing er al een zekere spanning. Naast mij zat een jongen van ongeveer een jaar of 12. Ik zag de spanning in zijn ogen. “We moeten nog 15 minuten wachten”, zei hij tegen zijn vader. Zijn vader grinnikte.

Als ik eerlijk ben, ik voelde ook die spanning. De dinosaurussen zijn tenslotte na 22 jaar weer terug. Ik weet nog goed toen Jurassic Park uitkwam in 1993 en ik met grote ogen aan het staren was naar het bioscoopscherm. Wat een special effects! Zou dat vanavond weer gebeuren? 22 jaar na de ramp op Isla Nublar?

Daar gaat het verhaal ook verder. De ramp van 22 jaar terug is onder het tapijt geveegd en de droom van de enthousiaste miljardair John Hammond is gerealiseerd. Welkom in Jurassic World: een volledig operationeel pretpark, vol met dinosaurussen en verwondering.

foto 1 (1)

De technologie die in de vorige film zo gevaarlijk is gebleken is opnieuw ingezet. Algemeen manager Claire overziet de zaken en samen met Dr. Henry Wu wordt er druk geëxperimenteerd met het maken van nieuwe dinosaurussen om bezoekers te blijven trekken. De bezoekers willen groter, enger en vooral meer tanden.

In de tussentijd zijn twee broertjes onderweg naar Isla Nuble. Ze gaan op vakantie gaan bij hun tante, Claire. Dit terwijl hun ouders druk zijn met de aankomende scheiding. Claire heeft geen tijd om de neefjes bezig te houden en besteed deze taak dan ook uit aan haar secretaresse.  De broers weten al snel aan de aandacht van de secretaresse te ontsnappen. Als dan ook nog de genetisch gemanipuleerde Indominus Rex losbreekt begint het avontuur.

foto 3 (1)

Het waren 125 vermakelijke minuten waarbij we toch regelmatig op het puntje van ons stoel zaten. Ook de 3D effecten werkte hier goed in mee. Je kreeg soms het idee dat je de dinosaurussen aan kon raken. Ook was er voldoende ruimte voor de nodige humor en oneliners die het publiek deed lachen. Al met al een geslaagde avond. Het is geen film waar je alleen voor het verhaal naar toe moet gaan. Het draait hier om de actie en de special effects die ook zeker indrukwekkend te noemen. Of deze film geschikt is voor kinderen? Wat ons betreft is de kijkwijzer: 12 jaar hier meer dan terecht.

Screenshot 2015-06-13 at 06.42.30

[Deze gastblog is geschreven door Jurjen en Janneke]

Jurassic World is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Hieronder een videoverslag van de première:

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het Dikke Dino-boek

Het Dikke Dino-boek…. geen boek over een Dikke Dino, maar een indrukwekkend dik boek over …