Ben je zwanger? Hoe zorg je dan goed voor jezelf tijdens een hittegolf?

Terwijl jouw kindje goed beschermd in je buik zit en weinig meekrijgt van de hitte buiten, kun jij, als aanstaande Trotse Moeder, behoorlijk veel last hebben van het warme weer. Voor je kindje is er weinig risico <lees hier meer over eventuele risico’s voor je ongeboren baby tijdens warm weer> maar voor jou kan het zwaar zijn. Hoe kom je als zwangere vrouw een hittegolf goed door?

Hoeveel zou een zwangere vrouw moeten drinken?
Het advies is om minimaa 1,5 – 2 liter per dag te drinken. Maar… bij heel warm weer zul je meer transpireren en is het verstandig om echt minimaal 2 liter te drinken. Naturlijk is water drinken echt heel goed. Wanneer je dat ‘saai’ vindt, doe er dan eens een takje munt in, of een schijf citroen, komkommer of appel. Dat drinkt echt makkelijk weg en ziet er nog gezellig uit ook!

Hoe lang mag een zwangere vrouw in de zon?
Jouw baby is in de baarmoeder beschermd tegen de schadelijke invloed die de zon kan hebben. Maar…. jij niet! Smeer je dus goed in, vermijd de warmste uren van de dag en denk aan voetenbadjes, koude natte doeken etc om jezelf goed koel te houden.

Waar moet ik nog meer op letten als zwangere vrouw met warm weer?
Probeer je huis koel te houden zodat je altijd een prettig plek hebt om te kunnen verblijven. Pas op met zout eten omdat dat ook vocht onttrekt aan je systeem en je wilt juist voldoende gehydrateerd blijven en doe rustig aan. je lichaam heeft al extra werk door goed voor je baby te zorgen. Wanneer daarbij ook nog energie nodig is om jouw eigen temperatuur goed te houden is het prettig om een stapje terug te doen.

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Waar wil jij sterker in worden?

Wanneer je zwanger bent, of Trotse Moeder van een of meerdere kinderen, ziet je leven …

Share
Share