STOKKE Tripp Trapp NewBorn set – 2

De Stokke Tripp Trapp kinderstoel stond net als bij de geboorte van onze zoon ook op de uitzetlijst voor de komst van onze dochter.  Een vriendin van me attendeerde me op een nieuw product van Stokke waardoor je baby al vanaf de geboorte gebruik zou kunnen maken van de Tripp Trapp stoel,  de “New Born” set. Zij gebruikte de set al voor haar dochter en was er laaiend enthousiast over. Ze was er zeker van dat ook wij erg enthousiast zouden zijn over de New Born set. Dus bij de aankoop van de 2e Tripp Trapp stoel kochten wij ook de New Born set.

We twijfelden eerst nog wel even, omdat we een behoorlijk bedrag kwijt zouden zijn aan de combinatie van de Tripp Trapp stoel en de New Born set. Van de Tripp Trapp kinderstoel wisten we al dat we daar jarenlang dagelijks plezier van zouden kunnen hebben en dus het geld wel waard was, maar hoe lang en hoe vaak zouden we gebruik kunnen maken van  de New Born set? Volgens Stokke is de New Born set te gebruiken vanaf de geboorte tot een gewicht van 9 kilo. In eerste instantie vonden we  € 119,95 een behoorlijk bedrag, toch leek de New Born set ons een product dat we veel zouden gaan gebruiken. We besloten daarom naast de Tripp Trapp kinderstoel ook de New Born set aan te schaffen.

De New Born set wordt kant en klaar in een grote doos geleverd, het is een plastic kuipje dat erg eenvoudig op de Tripp Trapp kinderstoel te bevestigen is. Er zit een indicator op welke groen wordt als je het kuipje goed hebt bevestigd. Ook zit er een afneembare speelgoedhanger bij. Het vergt enige kracht om deze hanger goed te bevestigen, maar zit daarna dan ook muurvast. Dit heeft als voordeel dat mocht je baby (te) hard aan het speeltje trekken (dat speeltje wordt er jammer genoeg niet bijgeleverd) de speelgoedhanger op zijn plaats blijft. Er zit een (wel bijgeleverd) beige hoes om het kuipje, niet echt onze stijl maar wel lekker neutraal.

Toen onze dochter ter wereld kwam, kon ik niet wachten om de New Born set uit te testen. Na een paar dagen al zette ik haar erin en ze vond het allemaal prima, ze viel al snel heerlijk in slaap. Door het 5-punts tuigje zit ze gelukkig veilig vast. Alhoewel de New Born set niet als slaapplek bedoeld is, kon ik haar met een gerust hart even laten slapen. Dit komt mede doordat ze mooi rechtop in het kuipje kan zitten.

Onze dochter is nu 10 weken oud en ze zit dagelijks meerdere keren in de New Born set. Aan de speelgoedhanger heb ik een mooi beertje gehangen en zo kan ze zich prima een tijdje vermaken in de stoel. Als we gaan eten zit ze gezellig bij ons aan tafel en ik merk dat ze dat erg gezellig vindt. Ook als ik aan tafel zit te knutselen met mijn zoon, zit ze er gezellig bij. Ik kan haar zo ook de nodige aandacht geven en heb tegelijkertijd mijn handen vrij om mijn zoon van 3 jaar te helpen.

De beige hoes is inmiddels vervangen door een mooie roze hoes. Een nadeel van de beige hoes is dat elk stofje en vlekje er op te zien is, daarnaast staat de roze hoes gewoon een stuk mooier. Als mijn dochter over een poosje aan haar eerste hapje toe is, zal ze deze zeker krijgen terwijl ze in de New Born set zit.

Klein puntje van kritiek is naar mijn mening het verstellen van de 5-punts gordel, deze gaat erg stijf. Stokke geeft aan dat de New Born set ook los te gebruiken is, maar naar mijn idee zit je baby dan te veel achterover dus daarvoor zou ik het niet willen adviseren.

Kortom, de aanschaf was niet goedkoop maar ik ben wel heel blij met de New Born set. Ik zal dit product dan ook zeker adviseren aan andere (aanstaande) moeders.

TIP: lees hier ook onze andere recensie over deze Stokke newborn set>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

JetKids™ van Stokke® BedBox® – van meerijd-kinderkoffer tot vliegtuigbed

Ik heb twee keer gevlogen toen mijn oudste zoon nog maar klein was. Beide keren …

Share
Share