Hier was ik

hier was ik 2Het boek Hier was ik brengt het verhaal van Cody en Meg. Zij waren altijd onafscheidelijk. Twee handen op één buik. Totdat… ze dat niet meer waren.

Wanneer Meg in een afgelegen motel zelfmoord pleegt door een fles schoonmaakmiddel leeg te drinken, blijft haar beste vriendin Cody verdrietig, boos en totaal in de war achter. Zij en Meg deelden alles – waarom heeft ze dit totaal niet zien aankomen?

Maar als Cody naar Megs kamer op de universiteitscampus gaat om haar achtergebleven spullen op te halen, ontdekt ze dat Meg heel veel niet heel verteld. Over haar huisgenoten bijvoorbeeld, types die Cody nooit zou hebben ontmoet in haar eigen saaie stadje. Over haar gebroken hart en de jongen die daarvoor zorgde: Ben McCallister, een jongen met een gitaar en een rare grijns. En wat staat er in het vreemde, versleutelde bestand op Megs computer? Cody is vastbesloten om dat geopend te krijgen. Maar als dat is gelukt, staat alles wat ze dacht te weten over de dood van haar beste vriendin ineens in een heel ander daglicht.

Recensie
Hier was ik is een roman dat gaat over zelfdoding. Een onderwerp waar best nog een flink taboe op ligt en dat een zware tol eist van zijn of haar nabestaanden. hier was ik“Waarom?” “Wat als ik…?” en nog meer van dit soort vraagstukken zijn vragen waar menig nabestaande door het hoofd spookt. Van familieleden en goede vrienden, maar ook bij minder bekenden van de overledene.

Dit boek geeft nabestaanden een stem en toont met haar verhaal een inkijk in het leed waar zij in terecht komen. Maar ook een kijkje in hoe zelfdoding supportgroepen functioneren en welk gevaar er schuilt in deze groepen.

Het boek is zeer vlot geschreven en door het grote lettertype vlieg je over door de hoofdstukken heen. Je volgt het verhaal vanuit de perspectief van Cody, de beste vriendin van Meg die als jonge vrouw zelfmoord heeft gepleegd. In eerste instantie lijkt het een zeer zwaarmoedig verhaal. Het is natuurlijk geen vrolijk onderwerp. Gaandeweg ontwikkelt het verhaal meer naar een soort romantisch detective waardoor het boek meer trekt en je het boek eigenlijk in één ruk uitleest.

Het verhaal zelf is dus lekker geschreven en leest makkelijk weg. Maar het is wel een boek dat door het zware onderwerp er wel eentje is waar je zin in moet hebben om het te gaan lezen.

Hier was ik – Gayle Forman
Young Adult, paperback, 320 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

365 dingen om te doen met je kleinkind

365 dingen om te doen met je kleinkind is een doeboek voor opa’s en oma’s. …