Dit recept is door de “Vishelden” Esmee en Thomas bedacht. Hier hun recept voor
Power Pasta Tonijn:
Basis ingrediënten (4 personen):
2 blikjes Princes tonijn in olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
2 blikjes tomatenblokjes
1 theelepel oregano
400 gram pasta
versgemalen peper en zout
parmezaanse kaas
Geheime ingrediënten toegevoegd door Esmee en Thomas:
verse kruiden, zoals peterselie, basilicum of bieslook. (kies welk kruid je het lekkerst vindt)
veldsla (optioneel)
Werkwijze:
Zit je kookschort goed? Heb je alle kasten doorzocht en heb je de benodigde ingrediënten gevonden? Voel je je krachtig? Mooi, je bent klaar om aan de slag te gaan! Hoe?
– Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie in een schaaltje.
– Snijd de ui en knoflook heel fijn. Verwarm 4 eetlepels van de uitgelekte olijfolie in een pan met dikke bodem. Doe de uitjes en knoflook erin en bak ze heel even. Nu mogen de tomatenblokjes, tonijn en oregano erbij. Zet het vuur laag en laat dit een kwartiertje sudderen. Doe er voor wat extra smaak een beetje versgemalen peper en zout bij.
– Knip of hak de verse kruiden die je hebt uitgezocht fijn en maak er een mooi mengsel van. Dit gaat straks door de pasta.
– Kook de pasta met wat zout en een scheutje olijfolie zoals op het pak staat. Giet de pasta daarna af en schep alles door het tonijnmengsel. Roer als laatste de verse kruiden erdoor.
– Schep de powerpasta tonijn op de borden en maak het gerecht af met versgemalen peper, zout en lekker veel geraspte parmezaanse kaas. Klaar is kees! Je kunt aan tafel!
Tip van Thomas:
De pasta ziet er nog mooier uit als je hem met veldsla serveert.
Bekijk de andere “Vishelden” recepten hier >>>>