Makedo knutselbekers

Bij Makedo staat recyclen centraal. Dingen die je normaal weg zou gooien, kunnen je ook heel goed gebruiken om leuke dingen van te knutselen. Makedo bestaat in grote lijnen uit een aantal basisonderdelen, waar je zelf oud materiaal aan toe moet voegen. Bij de knutselbekers wordt gebruik gemaakt van een een soort grote plastic splitpennen, bedoeld om twee onderdelen (van papier en karton) met elkaar te verbinden. Je kan deze splitpennen, telkens opnieuw gebruiken. Een goed en verantwoord concept.

Het setje voor de knutselbekers is wat dat betreft een heel compleet setje. Niet alleen de makedo basisonderdelen zitten in het setje, maar ook twee kartonnen bekers en kleurige vormen van karton om, in ons geval, een koe en een haan van te maken. Er zijn ook andere combinaties verkrijgbaar: aap/konijn en pinguïn/nijlpaard. Al met al bestaat het setje uit zo’n 33 onderdelen, waarvan het grootste deel opnieuw te gebruiken is. Je moet wel even de handigheid door hebben hoe je de boel weer los krijgt. Bij het setje zitten instructies, deze zijn in het Engels en staan op de binnenkant van de verpakking. Voorzichtig loshalen dus!

Ik ben samen met mijn dochter van 6 jaar aan de slag gegaan. De oudste van 10 jaar was niet echt geïnteresseerd, al had ze haar zusje ongetwijfeld ook goed kunnen helpen. Ik vind het setje net wat te ingewikkeld voor de motoriek van jonge kinderen, en mijn handen zijn weer net te groot om in een smalle beker goed te kunnen manoeuvreren. Er moesten bijvoorbeeld met een zeer kindveilig prikkertje gaatjes in het kartonnen bekertje gemaakt worden. Dat lukt niet echt subtiel bij een 6 jarig meisje. Ik heb haar ook moeten helpen om de gaatjes op de goede plek te krijgen. Verder lukte het prima. Het omtoveren van de bekers in dieren wijst zich eigenlijk vanzelf.

Het resultaat ziet er erg leuk uit; ik vond wel dat het snel klaar was. Het gaat bij Makedo vooral om de eigen creativiteit om dingen te maken van oud materiaal en minder om het aangeboden pakketje zelf. Dit biedt een idee en inspiratie en daarna moet je zelf aan de slag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het idee om dieren van kartonnen bekers te maken erg leuk vind. Uitermate geschikt speelgoed voor kinderen die het leuk vinden om met restmateriaal (oude dozen en zo) te spelen en daar constructies mee te maken. Aangezien het om her te gebruiken speelgoed gaat, is het wat minder geschikt voor kinderen die iets maken en vervolgens wegzetten om er naar te kijken (zoals die van ons).

Van Makedo zijn de basis constructieonderdelen los verkrijgbaar en allerlei (meer kant-en-klare) knutselpakketten. Zo heb je deze Makedo knutselbekers dus (ook bekend onder de naam Cup Critters), maar ook knutselpakketten waarmee je een robot gaat maken of je eigen bloemen.

Bestel dit product of andere Makedo producten bij Kleine Sam>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share