De meeste Trotse Moeders zullen inmiddels de zogenaamde Kookbijbels wel kennen, maar weten jullie dat Carrera Culinair ook Landenbijbels uitgeeft? De nieuwste landenbijbel, nummer 15 alweer, is De bijbel van de Vietnamese Keuken, geschreven door Mai Nguyen.
Algemene informatie over De bijbel van de Vietnamese keuken:
Door de lange Chinese bezetting vinden veel Vietnamese gerechten hun oorsprong in de Chinese keuken. In Zuid-Vietnam brachten de buurlanden Laos, Cambodja en Thailand ingrediënten zoals platte eiernoedels, kruiden, chilipepers en kokosmelk de Vietnamese keuken binnen. Tijdens de koloniale periode introduceerden de Fransen hun baguettes en groenten zoals ui, sla en aardappelen, net als veel Franse gerechten zoals salades, paté en croissants.

Van noedelsoep met rundvlees tot springrolls met garnalen en van krokante flensjes met groenten tot diverse bánh mì: in De bijbel van de Vietnamese keuken neemt Mai Nguyen je mee op reis door de fascinerende keuken van haar geboorteland. De Vietnamese keuken is een toegankelijke keuken omdat er veel dezelfde ingrediënten worden gebruikt, steeds in andere combinaties. Ontdek hoe bijzonder de smaken van fris, zuur, zoet en hartig combineren met texturen als knapperig en chewy.
De bijbel van de Vietnamese keuken is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Vietnamese keuken wil leren kennen.
Mening
Het is geen geheim dat ik dol ben op de Kookbijbels van Carrera, ze worden regelmatig gepakt en er zijn al een aantal “kindvriendelijke” recepten uit gehaald die tot onze favorieten behoren. De bijbel van de Vietnamese keuken was voor mij echt een feestje om in huis te krijgen. Het enige wat ik kon bedenken over de Vietnamese keuken waren de Vietnamese loempia’s die ik tijdens mijn studententijd regelmatig kocht…..

De Vietnamese keuken is uiteraard veel veelzijdiger dan dat. Wat ik opvallend vond, was dat er vaak met dezelfde ingrediënten gewerkt wordt, maar uiteraard met een ander resultaat. Zo wordt er veel gekookt met rijst(producten) en citroengras, beef en garnalen zie ik ook veel langskomen.
Niet bij ieder recept staan foto’s, maar de foto’s die er in deze landenbijbel staan, zorgen meteen voor zin in koken (en eten!). En natuurlijk kun je zelf verder variëren, er staan ook een aantal basisrecepten in. De vriendin van mijn jongste zoon had onlangs springrolls gemaakt, maar dan zelf de vulling verzonnen, heerlijk!

De bijbel van de Vietnamese keuken is voor mij echt een aanwinst in de keuken, vooral omdat de recepten goed haalbaar zijn en het voor mij en mijn gezin echt een hele nieuwe keuken is om te ontdekken. Aanrader!
