Fantastic Foam Klei – mijn traktor

Voor veel kinderen is spelen met klei een leuke bezigheid. Ze kunnen er hun creativiteit in kwijt en maken zo de mooiste figuren. Een nadeel van het spelen met klei is dat je als ouders de klei overal tegenkomt als je kind is uitgespeeld. Op de grond, onder de schoenzolen, onder de nagels en ga zo maar door. De nieuwe nederlandse speelgoedfabrikant Fantastic heeft een nieuw klei product gemaakt dat wel de leuke eigenschappen van klei heeft, maar niet de nadelen heeft van “gewone” klei. Fantastic Foam Klei is een mengsel van polymeer en gom en heeft enkele voordelen ten opzichte van andere klei soorten. waarvan waarschijnlijk de meeste belangrijke is dat het aan NIKS anders blijft plakken dan aan zichzelf.

Recensie
Fantastic Foam Klei, ik heb er nog nooit van gehoord.Mijn zoon speelt regelmatig met klei, maar omdat het vaak zo`n rommel geeft heb ik daar niet altijd zin in. Als deze klei waar maakt wat het belooft, dan kan ik daar heel blij van worden! Voor me staat een doosje Fantasic Foam Klei – mijn traktor editie. In het doosje zitten 5 zakjes met klei in mooie frisse kleuren. Als ik samen met mijn zoon de klei er uit haal kan ik mij niet voorstellen dat we van deze stukjes klei dezelfde traktor kunnen maken die op de verpakking staat. Op het doosje staat stap voor stap aangegeven hoe we deze traktor moeten maken. Per kleur maken we een aantal vormen, zoals de banden van de traktor, die zwart zijn en een cabine van rode klei. Mijn zoon van 3,5 jaar kan me daarbij goed helpen. Als we alle vormen klaar hebben, gaan we proberen om er een traktor van te maken. En wat ik niet had verwacht, gebeurt toch.. Deze klei plakt niet aan onze vingers, maar zodra je de klei tegen elkaar aan plakt, blijft het prima plakken. Ik verbaas me echt over deze werking. Samen zetten we zo de traktor in elkaar en we zijn best trots op onze traktor. Hij ziet er prachtig uit.

Wat een leuk speelgoed is de Fantastic Foam Klei – mijn traktor. Het leuke van deze klei is dat het echt niet aan je vingers, meubels of tapijt blijft plakken. Ook kruimelt het niet. De klei voelt soepel aan en is ook voor wat kleinere kinderen makkelijk te vormen. De kleuren zijn mooi en ook te mengen. En de klei blijft goed aan elkaar plakken, zodat je er leuke figuren van kunt maken. Als je het leuk vind kun je de traktor laten staan, dan wordt de klei vanzelf hard. Maar je kan de klei ook weer terug in het zakje doen en later opnieuw gebruiken. Naast de traktor editie die bij veel jongens goed in de smaak zal vallen zijn er ook losse kleuren te koop om naar eigen fantasie iets van te maken. Of de schattige Big Eyes Willes die voor meisjes erg leuk is. Speelgoedfabrikant Fantastic heeft mij overtuigd met dit leuke nieuwe speelgoed! En mijn zoon, die vind het in eerste instantie zonde om de klei te laten drogen, hij vindt het veel te leuk om nog een keer een tractor te maken

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Fantastic Foam Klei

Bij ons thuis is kleien een feest. Voor mijn dochter van drie, uiteraard. Hoe meer …

Share
Share