‘Wegwezen’, een nieuw deel van ‘Het leven van een loser’ geschreven door Jeff Kinney

leven van loser wegwezen omslagAlweer het twaalfde deel van de succesvolle serie ‘Het leven van een Loser’. Wegwezen is nu het onderwerp. Het succes van deze serie is, naast dat het prachtig is verzorgd, een eigentijdse opmaak heeft met veel tekeningen (de jeugd groeit nu op in een beeld-wereld, veel meer dat een tekst-wereld!) en domweg goed geschreven is, ook omdat het bizarre situaties beschrijft waarin kinderen heimelijk graag onderdeel van zouden willen zijn, maar weten dat thuis, ouders en school dat hoe dan ook zullen voorkomen. Het zijn recalcitrante boeken voor de wat oudere schoolgaande jeugd. ook schooljeugd die niet graag leest zal ook dit deel ‘Wegwezen‘ best willen proberen.

Inhoud
Wegwezen is het twaalfde deel in de megasuccesvolle en supergrappige graphicnovelserie Het leven van een Loser van Jeff Kinney. Bram vindt zichzelf perfect, maar jij en ik weten beter…

De familie Botermans kan eindelijk even op vakantie. Wegwezen! Een paar dagen zon zal wonderen doen, dus vliegen ze naar een tropisch eiland. Maar alles pakt anders uit: Brams vlucht is een ramp en eenmaal op het eiland blijkt het vakantiepark een nachtmerrie. Er lopen veel te grote spinnen rond en de zon brandt harder dan verwacht. Laten de Botermansjes hun vakantie verpesten?

Mening
Heerlijk, deze boeken. Ieder nieuw deel is weer leuk: vol humor, een leuk verhaal, grappige tekeningen. Zeker wanneer je al meerdere delen gelezen hebt, en de karakters steeds beter leert kennen, is het weer genieten!

Toch is ieder deel prima los te lezen, zo ook dit deel. Een gegarandeerd succes, ook als (verjaardags-)cadeau. Het deel wat wij ter recensie kregen, heeft een mooie hardcover kaft en een sleutelhanger! En het genre Graphic Novel is ook geschikt voor kinderen die niet zo erg van lezen houden.

Wegwezen – Jeff Kinney
Deel 12 uit de serie Het leven van een Loser
Hardcover, 224 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Voor andere boeken van Jeff Kinney, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …