Tattoo Papa

Papa komt en gaat als de dag en de nacht. Zijn zoon vindt het geweldig wanneer hij er weer is: dan kookt zijn vader bijzondere gerechten en maakt hij volop grappen. Maar het leukst vindt de jongen de fantastische verhalen die hij vertelt aan de hand van zijn tatoeages. Bijvoorbeeld hoe papa hem twee keer het leven heeft gered: toen hij als baby door een hond werd gestolen en toen hij uit het raam van de auto vloog. Die verhalen koestert hij, ook als papa er niet is.

De stijl van papa’s tatoeages heet ‘Old School’ en is vooral bekend bij zeelui. Zo veel wilde avonturen als zij beleefden op zee, zoveel beleeft papa ook. Illustrator Sergio Mora heeft ze getekend. Om helemaal in de Old School-stijl te blijven heeft hij ook de pagina’s ‘oud’ gemaakt.

Recensie
Papa is regelmatig weg van huis voor zijn werk als zeeman. Dan is hij een paar maanden van huis, maar als hij wel thuis is verteld hij de spannendste verhalen. Toen ik dit boek voor het eerst zag vroeg ik me af of het wel een leuk boek zou zijn. De illustraties spraken mijzelf niet echt aan. Maar toen ik het boek aan mijn zoon van 7 jaar liet zien en vroeg wat hij van de tekeningen vond, zei hij direct: “Cool!” En dan had hij het vooral over de stoere tekeningen;  een tijger, een slang, een wilde hond enzovoort.

Het gebeurt niet vaak, maar zelf vind ik dit boek niet zo heel leuk. De illustraties zijn niet mijn smaak en de verhalen spreken mij ook niet zo aan. Maar ik val dan ook niet binnen de doelgroep. Mijn zoon valt wel binnen de doelgroep en vind het boek dan ook erg leuk. De illustraties vindt hij cool en de stoere verhalen, vindt hij ook erg leuk. Misschien is het boek ook wel meer voor jongens dan voor meisjes. Omdat de mening van mijn zoon en mijzelf over Tattoo Papa zo uiteen lopen, laat ik de beoordeling van dit boek over aan mijn zoon. Hij is immers degene die binnen de doelgroep valt.

Tattoo Papa – Daniël Nesquens & Sergio Mora
Prentenboek, hardcover, 52 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.