Kookbijbel nummer 37 is de Kerstbijbel. Een kookbijbel speciaal voor de kerstdagen, waarin mensen toch graag op zoek gaan naar speciale recepten voor het kerstdiner.
Eenvoud
Dit is niet de eerste kookbijbel die ik in gebruik heb. Het mooie van de kookbijbels vind ik de eenvoud. Geen moeilijke technische hoogstandjes, maar wel lekkere variaties op wat je misschien al kan. Ook de how-to’s zijn erg fijn. Duidelijke uitleg aan de hand van foto’s. Dat maakt dat iedereen er mee aan de slag kan. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, met deze uitleg lukt het altijd wel.
Kerstbijbel
En dan de kerstbijbel. Ik vind de indeling erg fijn en overzichtelijk. Het helpt je om een mooi menu samen te stellen. Met tips en recepten om het extra feestelijk te maken. Een hele belangrijke tip vind ik om het van tevoren een keer uit te proberen. Het lijkt misschien makkelijk wat je hebt samengesteld, maar als je aan de slag gaat loop misschien toch tegen dingen aan die je niet verwacht had.
Tips
Als ik de prachtige foto’s zie dan wil ik zelf ook aan de slag. Met de kerstbijbel durf ik het aan om dingen uit te proberen waar ik zonder kookbijbel toch niet zo snel aan zou beginnen. Een ei koken kan ik wel. Maar met de tip van de kookbijbel lukt het nog beter. En zo staat deze kookbijbel vol met tips waar iedereen wat aan heeft.
Derde Kerstdag
Het hoofdstuk derde kerstdag geeft je recepten om iets heerlijks te maken van de restjes. Je hoeft dus niks weg te gooien. Daar word ik toch ook wel heel blij van.
Zelf advocaat of glühwein maken, nooit aan gedacht maar dat ga ik zeker ook proberen!