Borst of fles? De juiste keuze voor jou en je baby

De juiste keuze voor jou en je baby
Je baby voeden is een van de eerste en belangrijkste taken waar je als (nieuwe) moeder en vader mee te maken krijgt. Zowel borst- als flesvoeding zorgt voor een bijzondere en intense ervaring voor ouder en kind, maar er kunnen zich ook problemen voordoen.

Dit boek helpt je een keuze te maken tussen borst- en flesvoeding, geeft je uitgebreide achtergrondinformatie en oplossingen, en gaat in op zowel de emotionele kant als de praktische aspecten. Ook is er aandacht voor bijzondere situaties zoals een tweeling, vroeggeboorte en voeden onderweg.

  • Uitgebreide informatie met vragen en antwoorden
  • Heldere fotografie van praktische handelingen
  • Aandacht voor de rol van beide ouders
  • Combineren van borst- en flesvoeding
  • De eerste stappen naar vast voedsel.

Alles over de bijzondere periode van borst- en/of flesvoeding.

Recensie
Het boek is opgedeeld in 9 hoofdstukken en begint met algemene informatie over de behoeften van je baby in het eerste jaar. Daarna volgen twee algemene hoofdstukken over borst- en flesvoeding, waarna het in de volgende drie hoofdstukken dieper in gaat op het starten met de twee verschillende soorten voedingen en de voordelen en uitdagingen. De laatste drie hoofdstukken van het boek staan in het teken van voedingspatronen, de overstap naar ander eten en drinken en algemene vragen.

Het boek is geschreven in een heldere, duidelijke stijl en leest makkelijk weg. Het geeft een goed en eerlijk beeld van zowel borst- als flesvoeding en de informatie is zowel toegankelijk als compleet. Ik denk dat je als aanstaande moeder veel vragen met dit boek kunt beantwoorden.

Hoewel de auteur duidelijk voor borstvoeding is, laat zij de lezer haar eigen keuze maken en wordt er niet negatief geoordeeld over de keuze voor flesvoeding.  Voor mij als grote twijfelaar een prettig verschil met andere boeken over borst-/flesvoeding.
Het lezen van dit boek heeft dan ook zeker bijgedragen aan een fijne borstvoedingsperiode. Kortom een aanrader dus voor iedere (twijfelende) aanstaande moeder!

Borst of fles? De juiste keuze voor jou en je baby – Heather Welford
Zwangerschapsboek, Paperback, 144 pagina’s, Spectrum
Klik om dit boek hier te bestellen via Bol.com >>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Is een hittegolf schadelijk voor mijn ongeboren baby?

Wanneer je zwanger bent en er is een hittegolf, of gewoon een dag met hoge …