De scholen beginnen weer

Maandag 15 Augustus beginnen de scholen weer. Tenminste in het midden van het land, de rest van Nederland heeft nog even vakantie. Net als voorgaande jaren start Veilig Verkeer Nederland ook dit jaar weer de campagne “De scholen beginnen weer”. Met als doel de automobilisten er attent op te maken dat kinderen kwetsbare verkeersdeelnemers zijn. Ze zijn snel afgeleid en zien nog lang niet altijd het gevaar op de weg. Daarnaast verplaatsen kinderen zich te voet of op de fiets en zit zijn juist de meest kwetsbare vervoerswijzen.

Oefenen met ouders
VVN ziet met lede ogen aan dat de leeftijd waarop kinderen zelfstandig naar school gaan is gestegen van 6 jaar in 1972 naar 8,6 jaar in 2006. Verkeersdeelname is erg belangrijk, om kinderen te leren hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen en te leren waar ze op moeten letten. Daarom pleit VVN er ook voor om kinderen zelfstandig naar school te laten gaan. Uiteraard is het daarbij wel van belang dat je een veilige route kiest (voor zover mogelijk) en de weg goed te oefenen met je kind(eren).

School op Seef
Leerlingen in Zuid-Holland krijgen School op Seef les. Hiermee leren ze van alles over verkeersveiligheid en verkeerseducatie. Doel is om de leerlingen te leren hoe ze veilig in het verkeer kunnen deelnemen. Een heel goed initiatief om kinderen op een leuke manier verkeersregels enz. te leren.

Natuurlijk zijn er veel meer scholen in de rest van het land, die ook actief verkeersles geven. Dit is dan ook alleen maar aan te moedigen.

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

“Mag ik een iPhone?” Zo pak je dat aan

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met smartphones. Het is dan ook niet gek dat …

Share
Share