Een tijdje geleden vertelde ik over Pip & Nut en deelde ik al een lekker recept. Zie:
https://trotsemoeders.nl/2018/06/pip-nut-pasta-gezond-en-lekker/
Nu is het tijd voor een heel ander recept: bosbessen en amandel ontbijtmuffins. Ook dit recept komt van Pip & Nut, met als tip: maak een voorraadje van deze op zondagmiddag en je toekomstige zelf zal je de rest van de week dankbaar zijn, als die elke dag een muffin uitpakt en die met een goede kop thee opsmikkelt.
Voor de muffins:
80 gram amandelpasta
200 gram Griekse yoghurt
1 grote rijpe bananen, in stukken
1 groot ei
1 theelepel vanille-extract
120 gram lichtbruine basterdsuiker
220 gram bloem
50 gram havermout
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel baking soda
½ theelepel zout
65 gram bosbessen
75 gram dadels, zonder pit, in kleine stukjes
Voor d’rop:
2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
50 gram geschaafde amandelen
2 eetlepels zaden, zoals sesam, maanzaad, pompoen en/of zonnebloem
Go:
Verwarm de oven op 160°C. Stop je muffinbakvorm vol met bakpapiervormpjes voor muffins, of knutsel ze zelf in elkaar van bakpapier.
Doe de amandelpasta, yoghurt, banaan, ei, vanille en suiker in de kom van je mixer en mix door elkaar tot je een mooi beslag hebt. Meng voorzichtig de bloem, havermout, bakpoeder, baking soda en zout erdoor. Roer met een houten lepel de bosbessen en de dadels erdoor.
Doe het beslag in de muffinvormpjes tot ze ongeveer voor driekwart vol zijn. Besprenkel ze met de basterdsuiker, amandelen en de zaden.
Bak de muffins 20-25 minuten tot ze gaar zijn, en laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar ze in een luchtdichte droge bewaardoos.