Zie je op tegen de ‘dure decembermaand’? Lees dan deze 5 budget-tips

Voor veel mensen is december een dure maand. Natuurlijk, Sinterklaas neemt zelf alle cadeautjes mee uit Spanje, maar de meeste Trotse Moeders merken toch dat ze financieel moeten bijspringen om er een vrolijk kinderfeest van de maken. Later in de maand wordt Kerstmis ook voor veel mensen een periode met extra uitgaven. Van cadeautjes tot kerstdiner, allemaal extra kosten. Gelukkig is het nu nog maar oktober, en kun je nog iets met deze handige tips:

Schoencadeautjes
Wanneer jouw kind zijn of haar schoen mag zetten, is het leuk wanneer er de andere ochtend iets in zit. Begin daarom vroeg met kleine cadeautjes te verzamelen. Het hoeft namelijk niet duur te zijn om je kind te verrassen. Maar… probeer de ‘praktische’ cadeaus te vermijden. Je kind heeft liever een glitterpen dan een paar nieuwe sokken! De budgetwinkels hebben steeds andere items die erg goedkoop zijn. Sla ze in wanneer je er toevallig bent en iets leuks ziet. Dat kan het hele jaar door zodat je in de ‘dure maand’ niet voor extra kosten staat.

Pakjesavond
Eigenlijk dezelfde tip: begin vroeg met cadeautjes kopen. Kijk op Marktplaats, vraag aan vrienden met kinderen die al ouder zijn dan jouw kind(eren) en loop regelmatig bij budgetwinkels binnen. Het zou mooi zijn wanneer je in oktober al een behoorlijk aantal pakjes voor weinig geld hebt kunnen verzamelen zodat je 1 of 2 duurdere cadeaus kunt kopen die jouw kindje op zijn/haar verlanglijstje heeft staan. Om de ‘berg’ cadeautjes groter te maken, zijn praktische cadeautjes prima. Een nieuwe pyjama, leuke trui etc kunnen hier prima. Ook een nieuw dekbedovertrek of iets anders wat je kindje sowieso nodig heeft. Om de praktische cadeaus feestelijker te maken voor je kind, kun je er wat strooigoed bij in pakken.

Ongemerkt sparen
Oktober is ook de tijd van het jaar om je te oriënteren op het overstappen naar een andere energiemaatschappij, dit kun je bijvoorbeeld doen via de online vergelijkingssite Overstappen.nl. Veranderen van energieleverancier of zorgverzekering kan best veel geld besparen. Wanneer je toch het bedrag wat je nu gewend bent, apart houdt, houd je het bespaarde bedrag over zonder dat je er iets van merkt. Dat levert aan het eind van het jaar een prachtig bedrag op waarmee je echt iets extra’s kunt doen met de feestdagen!

Kerstdiner
Vaak gaat er veel geld zitten in een kerstdiner. Gewoonwek omdat je luxere items koopt. Kijk daarom al tijdig naar aanbiedingen en koop alvast vlees of vis in die je in kunt vriezen. En blijf bedenken dat een kerstdiner om het gezellig samenzijn gaat. Je kunt prima 5 gangen presenteren die niet veel geld kosten, wanneer je tijdig in je kookboek of tijdschrift gaat bladeren. Tijdig beginnen levert minder stress op en laat tijd over om zelf je kerstversieringen te maken.

Cadeautjes voor anderen
Wanneer je met de hele familie Kerst of Sinterklaas viert en er cadeautjes gegeven worden, kun je ook kiezen om iets van waarde te geven wat geen geld kost. Biedt iets aan waarin jij goed bent en waarmee je de ander helpt. Een dagje uit met een tante die slecht ter been is, een maaltijd koken voor je zus die altijd laat thuis is van haar werk, de tuin netjes maken voor een vriend die daar niet aan toe komt… Het zijn cadeautjes die een ander echt zal waarderen!

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Kerst 2020

Zoals in vele huishoudens was Kerst 2020 anders dan anders in huize Trotse Moeders. Maar …