SpongeBob 3D: Spons op het droge – verslag van de première

Spongebob-premiere-copyright-trotse-moeders-1Vandaag was in Amsterdam (Pathé Arena) de premiere van de nieuwste 3D animatiefilm “SpongeBob, spons op het droge” waar ik met mijn gezin naar toe ben geweest. Zoals altijd, was ook deze premiere goed verzorgd. Helemaal in SpongeBob stijl was de rode loper, waarover de talrijke aanwezige Bekende Nederlanders de bioscoop in konden, niet rood, maar geel.

Overal hingen gele en blauwe ballonnen er waren er posters te zien van de film. Ook voor andere bioscoopgasten was het duidelijk: SpongeBob is in da house…. En hij was er inderdaad. Super voor de kinderen om met hem op de foto te kunnen of een kus te kunnen geven.

Spongebob-premiere-copyright-trotse-moeders-8 Spongebob-premiere-copyright-trotse-moeders-9 Spongebob-premiere-copyright-trotse-moeders-2

Ook aanwezig was de Nederlandse cast van de film, die -gelukkig- bewees de echte stemmen van de film te zijn door prachtige imitaties van SpongeBob, Patrick en Limburgse zeemeeuw te laten horen. De Nederlandse stemmencast bestaat onder andere uit: Frank Lammers (Burgerbaard), Lex Passchier (SpongeBob), Sander de Heer (Mijnheer Krabs), Dylan Haegens (zeemeeuw Karel), Bardo Ellens (zeemeeuw), Thomas Smagge (zeemeeuw), Jan Nonhof (Octo) en Just Meijer (Patrick).

Spongebob-premiere-copyright-trotse-moeders-4  Screenshot 2015-01-25 at 17.25.43

Voor de aanwezige fan niet dicht genoeg bij om samen op de foto te gaan (of een kus te geven) was de populaire band B-Brave die een zeer professioneel optreden gaf. Gelukkig kon iedereen wel dichtbij zitten om mee te genieten, zingen, dansen of foto’s te maken.

Screenshot 2015-01-25 at 17.26.27  Screenshot 2015-01-25 at 17.26.08

Prettig voor de papa’s en mama’s was, dat er niet alleen Fristi en Chocomel werd aangeboden, maar ook koffie en thee, met heerlijke taartjes die er gelukkig in overvloed waren….

Screenshot 2015-01-25 at 17.31.03  Spongebob-premiere-copyright-trotse-moeders-3

Ook een leuk detail was dat de 3D brillen geel waren ipv zwart. En voorzien van deze brillen kon het echte feest beginnen: de film.

Spongebob-premiere-copyright-trotse-moeders-6 Spongebob-premiere-copyright-trotse-moeders-5

Voor een complete recensie van de film op TrotseVaders.nl, inclusief trailer, kun je hier klikken >>>>

SpongeBob SquarePants, bij de meeste kinderen bekend van de op televisie uitgezonden animatieserie van Nickelodeon komt in een avontuur vol vaart en humor terecht. De film begint bij de piraat, die een boek weet te bemachtigen (let op ouders van jonge kinderen, er komt een levend skelet in voor wat beangstigend kan zijn voor jonge kinderen). Vervolgens wordt het geheime recept van de “krabburger” gestolen. ‘Bikinibroek’ vervalt in no-time, de inwoners houden SpongeBob en Plankton verantwoordelijk omdat zij een team (door Plankton steeds uitgesproken als te-am) vormen.

Screenshot 2015-01-25 at 17.40.52

Het ene hilarische avontuur na het andere komt voorbij, waarin jacht gemaakt wordt op het recept zodat ‘Bikinibroek’ gered kan worden. Waar de film van “echte film met echte mensen” overgaat op de bekende 2D animaties, bekend van TV (uiteraard in 3D weergegeven), worden SpongeBob en zijn vrienden uiteindelijk 3D animatie figuren wanneer ze op het strand aankomen. In de “echte” wereld, zijn ze helden, met ieder hun eigen eigenschap, die prima bij ze past 😉

Ik ga niet te veel verklappen, er zit -behalve het verhaal- zoveel humor in deze film dat je hem gewoon met je gezin moet gaan zien. Zelf zou ik adviseren om niet al te jonge kinderen mee te nemen, hoewel de film (na de beginscènes met het skelet) ook voor jonge kinderen die SpongeBob al van televisie kennen, geschikt is.

spongebob-poster-trotse-vaders

SPONGEBOB 3D: SPONS OP HET DROGE draait vanaf 28 januari overal in de bioscoop in 3D, in de originele en Nederlands gesproken versie.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share