Hooked on band-it, loomen zonder loom

hooked_on_band_it_ loomen zonder loom coverDe elfjarige auteur Elizabeth M. Kollmar geeft in Hooked on Band-it! een heel nieuwe dimensie aan de elastiekjesrage: rubberband sieraden gemaakt met een dubbelzijdige haaknaald. Ofwel, loomen zonder dat er een loom aan te pas komt.

Recensie

De loom-rage is nu al een paar maanden bezig en nog steeds zie je overal elastiekjes en boeken met voorbeelden. imageIk zeg steeds graag dat mijn dochters van twaalf en acht de rage in Nederland net voor waren, dankzij een vriendin uit het buitenland die ze een setje toestuurde …

Hun eerste loom is inmiddels kapot, we hebben ze thuis inmiddels in soorten en maten en de elastiekjes zijn soms niet aan te slepen.

Het leuke van het boek Hooked on band-it, loomen zonder loom is dat je voor het maken van de armbandjes en andere patronen geen loom nodig hebt. Een haaknaald volstaat.

image

In het boek wordt gebruik gemaakt van een dubbelzijdige haaknaald, maar ik heb aan mijn dochters gezien dat een gewone haaknaald (of haak die bij de looms hoort) ook werkbaar is.image

imageLoomen zonder loom was ik al snel kwijt, omdat de dames er vol enthousiasme mee aan de slag gingen. Op de foto’s zie je bijvoorbeeld een armbandje en een aardbei die ze zonder loom en met alleen een haaknaald hebben gemaakt aan de hand van het boek.

De beschrijvingen in Loomen zonder loom zijn zo duidelijk dat volgens mij bijna iedereen er wel mee uit de voeten kan. En de variatie is natuurlijk enorm, gebruik andere kleuren elastiekjes en/of een andere volgorde en je hebt weer een nieuw armbandje.

Hooked on band-it, loomen zonder loom – Elizabeth Kollmar
DIY, paperback, 48 pagina’s, Tirion Creatief
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Cra-Z-Knitz-set voor muts [recensie]

Ontwerp en brei prachtige modestukken! Met deze set brei je snel en makkelijk je eigen …

Share
Share