De mooiste verhalen van de Sprookjesverteller [luisterboek]

Op De mooiste verhalen van de sprookjesverteller zijn 14 klassieke sprookjes opgeschreven door Thé Tjong-Khing en voorgelezen door Kees Hulst. De zeven geitjes, Repelsteeltje, De prinses op de erwt en vele andere sprookjes klinken als nooit tevoren.

Recensie
Na het boek De dertig mooiste verhalen van de Sprookjesverteller komt Thé Tjong-Khing nu met een luisterboek, bestaande uit twee CD’s. Daarop staan maar liefst veertien bekende en minder bekende sprookjes. De verhalen worden voorgelezen door Kees Hulst. Alhoewel we hem kennen van onder andere Gooische vrouwen en Alles is Familie, is dit het eerste luisterboek dat hij inspreekt. Dat mag hij wat mij betreft vaker gaan doen, want hij heeft een stem die zich daar voor leent. Hij vertelt rustig en duidelijk de verhalen; zijn stem en manier van voorlezen zorgen ervoor dat je aandachtig blijft luisteren… Althans, ik heb geen enkele moeite om te luisteren naar dit luisterboek. Mijn dochter is al snel afgeleid, maar dat is gewoon het aard van het beestje.

De mooiste verhalen van de Sprookjesverteller is een mooi alternatief voor als je zelf even geen tijd hebt om voor te lezen, maar is ook ideaal voor een lange rit in de auto. Doordat je de verhalen alleen hoort, kan iedereen de plaatjes voor zichzelf invullen. Dat stimuleert de verbeelding en dat is alleen maar goed. Al zullen kinderen al wel snel de bekende prenten uit de sprookjesboeken voor zich zien…

Hier in huis wordt niet veel gedaan met dit luisterboek, halverwege een sprookje is mijn meisje steeds al weer gaan spelen en hoort ze slechts af en toe wat van de gesproken verhalen. Maar als jouw kind dol is op luisterboeken, dan haal je met De mooiste verhalen van de Sprookjesverteller twee uur luisterplezier in huis!

De mooiste verhalen van de Sprookjesverteller – Thé Tjong-Khing
Luisterboek, vanaf 4 jaar, 120 minuten, Rubinstein
Bestel dit luisterboek hier >>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Met (klein)kinderen naar de Sprookjescamping in de meivakantie

Kamperen met kinderen, in een caravan of tent, is sowieso een leuke invulling van de …